Εκλογές το Δεκέμβριο μπροστά στο αδιέξοδο;

Μπροστά στο ενδεχόμενο της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, βρίσκεται πλέον η χώρα.
Μπροστά στο ναυάγιο του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τώρα έρχεται στην επιφάνεια το σενάριο ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Νέα Δημοκρατία
και αμέσως μετά στην προκήρυξη εκλογών.

Εξ ίσου πιθανό θεωρήται να....
παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, να αναλάβει ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Χαρακτηριστικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι οτι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά φωτογράφισε τον αντιπρόεδρο λέγοντας ότι: «Όποιος επιλεγεί να έχει τα εχέγγυα δυνατότητας εκπροσώπησης και διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό».

Αλλωστε και η ανακοίνωση για το αίτημα του Γ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει αυτός τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι γενικόλογο ως προς το περιεχόμενο του, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν οτι στην συζήτηση αυτή το πρώτο ζητούμενο έιναι οι άμεσες υποχρεώσεις της χώρας σε σχέση με την ψήφιση της νέας συμφωνίας και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε: «Έχω επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και του έχω ζητήσει να καλέσει και εμένα και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσουμε τη συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα όρια εκτροπής μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς παραίτηση πρωθυπουργού

Παραίτηση του Πρωθυπουργού συμφέρει μόνο τον Βενιζέλο!

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα