Εκλογές για πρωθυπουργό Μαρκεζίνη ή Τσίπρα!

Μετά την επιλογή του δρόμου ανοιχτής σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα, που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, με την σημερινή του συνέντευξη τύπου, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "κλείδωσαν" οι εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υπό ποιες προϋποθέσεις, όμως; Ποιοι θα συμπράξουν; Διαβάστε
όλες τις....
λεπτομέρειες στο planet-greece....

Η δήλωση με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα βρει απεναντί του "το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο", επισημοποίησε τις διεργασίες για την συγκρότηση ενός κεντροδεξιού συνασπισμού κομμάτων.

Λόγω της εκλογικής επίδοσης της ΝΔ, που ήταν κατώτερη των προσδοκιών της ηγεσίας του κόμματος, και της αποτυχίας να περάσουν το όριο του 3% άλλα κόμματα της δεξιάς "πολυκατοικίας" όπως το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και η Δράση του Στέφανου Μάνου, οι πολιτικοί που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί βρίσκονται σε επικοινωνία επιχειρώντας να βρουν κοινή συνισταμένη.

Παράλληλα με τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημιουργήσει ένα αντιευρωπαϊκό αριστερό μέτωπο, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να αντιπαραθέσει το “κεντροδεξιό ευρωπαικό τόξο”. Το τόξο αυτό θα προκύψει με άνοιγμα στις εκτός ΝΔ και εκτός βουλής κεντροδεξιές δυνάμεις, την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον κ. Στέφανο Μάνο και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Φυσικά όλες αυτές οι δυνάμεις έχουν κάθε λόγο να θέλουν νέες εκλογές προκειμένου να μπουν στην Βουλή μέσα από μία συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με λίστα.
Ηδη έχει γίνει επικοινωνία ανθρώπων κοντά στην ηγεσία της ΝΔ με την κυρία Μπακογιάννη και τους κυρίους Μάνο και Καρατζαφέρη προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.
Εάν η συγκρότηση του Κεντροδεξιού Μετώπου προχωρήσει, ενώ ενδέχεται να αυξήσει το 18,7%, υπάρχει ο κίνδυνος να υποστεί απώλειες η ΝΔ από τους οπαδούς της λαϊκής δεξιάς που θα θεωρήσουν ότι η ΝΔ αποκτά φιλομνημονιακό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα.

Εκτός του μετώπου είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αφού ο πρόεδρός του ξεκαθάρισε από την πρώτη ημέρα των διερευνητικών εντολών ότι “δεν συνεργάζομαι με δοσίλογους”.

Το τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη

Το τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά στον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έπειτα από περίπου 20 χρόνια (με αφορμή το θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη) που είχαν να μιλήσουν λένε οι παροικούντες την γαλάζια Ιερουσαλήμ μόνο τυχαίο δεν είναι.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η διαρροή από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ότι “πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η ακυβερνησία και να προκύψει κυβέρνηση”. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών φιλελεύθεροι, μεσαιοχωρίτες και καραμανλικής προέλευσης. Στο εσωκομματικό τοπίο οι ίδιοι παράγοντες λένε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του κ. Σαμαρά αφού άλλωστε δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών.

Με την λύση αυτή του "Κεντροδεξιού Μετώπου", ο κεντροδεξιός χώρος λέν
Keywords
Τυχαία Θέματα