ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση του κόσμου στις τρεις συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς δεν έλειψαν οι φασαρίες, καθώς το κέντρο της πόλη και κυρίως ο χώρος μπροστά από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων των ΜΑΤ, με τους πρώτους να......
πετάνε μολότοφ και να καίνε κάδους και σκουπίδια και από την άλλη τα ΜΑΤ να απαντούν με τη χρήση δακρυγόνων. Μάλιστα η ατμόσφαιρα ήταν τόσο αποπνικτική που πολλοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε κάποιο κατάστημα ή σε εισόδους πολυκατοικιών για να γλιτώσουν. Οι οδομαχίες βέβαια δεν σταμάτησαν εκεί καθώς συνεχίστηκαν και στην Αγίου Δημητρίου μέχρι και τα πανεπιστήμια. Μάλιστα οι αναρχικοί έκαψαν και κατέστρεψαν στο πέρασμά τους αμάξια, ενώ έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.

Τα γεγονότα αυτά αμαύρωσαν σε μεγάλο βαθμό τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της εργασιακής εφεδρείας, των απολύσεων και των καταργήσεων των Συμβάσεων Εργασίας.

Να σημειωθεί πως οι δύο από τις τρείς πορείες, αυτές του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και συνέχισαν προς την ίδια κατεύθυνση, με την πορεία του ΠΑΜΕ να προηγείται. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πρώην ΥΜΑ-Θ, οδηγοί ταξί, οδηγοί φορτηγών, επαγγελματίες και άλλοι, αντιπροσωπία των οποίων παρέδωσε ψήφισμα κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από τα σημερινά γεγονότα από την αστυνομία έγιναν δύο προσαγωγές.








http://www.thousandnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα