ΕΔΩ ΠΟΥΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...ΕΔΩ ΠΟΥΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

Με αυτό το σύνθημα τον Νοέμβρη του 1973 και εν συνεχεία ως στέλεχος του ΚΚΕ καθιερώθηκε στη πολιτική σκηνή της χώρας και κάθισε για τα καλά στο σβέρκο μας η κ. Δαμανάκη, που ως Επίτροπος πλέον στην ΕΕ και υψηλά αμοιβόμενη από τον κρατικό κορβανά, προβαίνει σε καταστροφι8κές δηλώσεις για την πατρίδα μας. Αυτά είπε η κυρία:
" Η μεγαλύτερη κατάκτηση της.....
μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης
της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες."

Για να δούμε όμως πως έφθασε ως εκεί και πως τα κατάφερε ;
Από εκφωνήτρια του Ρ/Σ των εξεγερμένων φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ που ήταν κάθετα και οριζόντια αντίθετο στην ευρωπαική πορεία της χώρας , έγινε στέλεχός του και το 1991 πήρε μεταγραφή για τον Συνασπισμό και το 1991 εξελέγη πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατόρθωσε να βγάλει το κόμμα της εκτός βουλής, στις εκλογές του 1993, οπότε και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματος, προλειαίνοντας το έδαφος για επόμενη μεταγραφή και μάλιστα προς ΠΑΣΟΚ μεριά !!!
Κάποια στιγμή μάλιστα θέλησε να γίνει και Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και πάλι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες την μαύρισαν κανονικά.
Και τώρα λίγο πριν τα εξήντα της, αφού ο ΓΑΠ την διόρισε Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2010), έχει μέλλον λαμπρό και πολλές ευκαιρίες για μεταγραφές είτε προς ΝΔ, ΛΑΟΣ ή ακόμη και με τη Ντορίτα.
Εξάλλου η μέχρι τώρα πορεία της είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ΑΣΥΝΕΠΕΙΑΣ και ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ, το οποίο θα συνιστούσα να περιληφθεί σε σχολικά βιβλία για την κατανόηση της έννοιας ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ .

ΕΛΛΗΝΑΣΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα