Δέσμευση Σαμαρά ότι δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός

Την δέσμευσή ότι δεν θα κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έδωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της σημερινής προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Θήβα

«Δεν θα κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός! Θα αγωνιστώ, πάση θυσία, να μην κοπούν άλλο τα εισοδήματα των ανθρώπων. Αυτό θα χειροτέρευε την ....
ύφεση, θα πολλαπλασίαζε ανέργους και λουκέτα» τόνισε στην ομιλία του και πρόσθεσε:

Για να ξεκινήσει
η Ανάκαμψη, χρειάζονται τρία πράγματα:να ξεμπλοκάρουμε τα κοινοτικά κονδύλια εδώ,να κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις εδώ,και να βρούμε στηρίγματα στην Ευρώπη. Τα παλεύω και τα τρία.Δώστε μου τη δύναμη να τα επιτύχουμε και τα τρία!

Με ρωτούν: τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11 δισεκατομμύρια πρόσθετες περικοπές;

Απαντώ: Σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή…

Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις.

Προσπαθούν να σας πείσουν ότι δεν υπάρχει σπατάλη, γιατί την προστατεύουν. Μη τους πιστεύετε. Τώρα όλοι βλέπουν τι «πάρτι» γίνεται στο σπάταλο κράτος…

Με ρωτούν: τι θα κάνετε με τις μεγάλες αδικίες που έγιναν; Πώς θα τις επανορθώσετε;

Απαντώ: τρείς υποσχέσεις έχω δώσει: Να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Και να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια. Κι έχουμε βρει τα απαραίτητα ισοδύναμα μέτρα. Είναι το πρώτο που θα ζητήσω να τροποποιήσουμε.

Ποιός θέλετε να διαπραγματεύεται με τους δανειστές μας; Εμείς που από την αρχή επιμέναμε για Ανάκαμψη και δώσαμε μάχη γι’ αυτό;

Ή εκείνοι που υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν και ύστερα έχασαν τον έλεγχο κι έπεσαν έξω σε όλα;

Και κάτι ακόμα: Θα πάρουμε μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών. Πραγματικής ανακούφισης! Χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα.

Μπορεί να γίνει. Και πρέπει να γίνει…

Με ρωτούν: Πώς μπορεί να πάρει μπροστά η Οικονομία;

Απαντώ: Πρώτον, με τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ. 14,5 δισεκατομμύρια και τα έχουν και κάθονται! Θα τα ξεμπλοκάρουμε.

Δεύτερον, με ρευστότητα που θα παλέψουμε να βρεθεί για το τραπεζικό σύστημα. Και μπορεί να βρεθεί, μόλις επανακεφαλαιοποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τρίτον, με καταβολή των χρημάτων που χρωστάει το Δημόσιο σε επιχειρήσεις. Από επιστροφές φόρου, ΦΠΑ, εξαγωγές κλπ. Κι αυτό είναι συμφωνημένο να γίνει ως τα τέλη του χρόνου.

Αυτά θα δώσουν μεγάλη ανάσα. Αλλά δεν φτάνουν:

Χρειάζεται ειδική μέριμνα για τους αγρότες μας. για να μικρύνει αυτό το χάσμα που υπάρχει στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι. Έχουμε ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτό.

για να στηριχθεί το κόστος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ειδικά πετρέλαιο και ζωοτροφές.

Αλλά και
Keywords
Τυχαία Θέματα