ΔΕΚΟ: Κατάλογος ντροπής για πολιτικούς και πλούσιους κοσμικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, δια της οποίας καλούνται οι διάφοροι οργανισμοί (151, ζωή νάχουν) να αποστείλουν καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό τους-καταλόγους προγραφών κατ΄ουσίαν-που πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.

Πώς δηλαδή μέσα σε.....
έναν χώρο εργασίας θα γίνει αυτή η επιλογή – και με ποια κριτήρια;

Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θύελλα έχει ήδη ξεσπάσει
σ’ αυτούς τους οργανισμούς – ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, ένας αλφαβητικός κατάλογος που σε κάνει να αναρωτιέσαι κατ’ αρχήν για ποιον ακριβώς λόγο κάποιοι από αυτούς τους οργανισμούς θεωρούνται γενικώς ΔΕΚΟ.

Αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΚΟ σημαίνει «Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας».

Αλλά για ποιον λόγο διάφοροι σύλλογοι, μουσεία, θέατρα αποτελούν ΔΕΚΟ; Μα επειδή έτσι αποφάσισε ο νομοθέτης, θα απαντήσει κάποιος.

Μα αν ο νομοθέτης θεωρεί ΔΕΚΟ τα εθνικά θέατρα της χώρας και διαφόρους συλλόγους γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε έναν παράλογο νομοθέτη.

Αν η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι τόσο ΔΕΚΟ όσο είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος, τότε έχουμε να κάνουμε με παράφρονες.

Από πού και ως πού είναι ΔΕΚΟ οι οργανισμοί ενημέρωσης; Και από πότε έγινε ΔΕΚΟ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος; (Το Μουσείο διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για λάθος της στατιστικής υπηρεσίας, αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα).

Τι δουλειά έχει να είναι ΔΕΚΟ η ΑΕΔΑΚ Ανώνυμος Εταιρία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών; Και πώς ξεφύτρωσε ως ΔΕΚΟ η… Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας Ολυμπιακό Χωριό; Και η «Εγνατία Οδός» για ποιο λόγο έγινε ΔΕΚΟ; Δεν πρόκειται για κάτι που δημιουργείται για έναν συγκεκριμένο σκοπό – την κατασκευή της Εγνατίας Οδού – και μετά καταργείται;

Και για ποιο λόγο είναι ΔΕΚΟ το «Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών»;

Πώς, ανεπαισθήτως και χωρίς να το καταλάβουμε μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι Αττικό Μετρό, ΓΑΙΟΣΕ, ΕΑΣ. ΕΤΑ, ΕΑΒ, ΕΒΟ, ΕΛΟΤ με κάτι απίθανα πράγματα, που αν δεν τα βλέπαμε στον κατάλογο δεν θα ξέραμε ότι υπάρχουν;

Κάτι «Ειδικοί Παιδικοί Σταθμοί», που υποτίθεται ότι υπάρχουν επειδή υπάρχει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο... ανθρωπισμός, από πού και ως πού είναι ΔΕΚΟ; Είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφελείας ένας παιδικός σταθμός; Έχει έσοδα; Αν όχι, τότε πώς είναι «επιχείρηση»;

Μήπως είναι ΔΕΚΟ και τα σχολεία και τα νοσοκομεία; Έχετε τρελαθεί; Θέλατε να δείξετε στην τρόικα έργο (λέμε τώρα) και ρίξατε μέσα στον κατάλογο ό,τι σας κατέβαινε;

Και με συγχωρείτε, αλλά το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ γιατί είναι ΔΕΚΟ; Τι στο καλό συμβαίνει επιτέλους;

Και επιτέλους, το «Ελληνικό Κέντρο για την ψυχική
Keywords
Τυχαία Θέματα