Δάσος η πλατεία της Πεντέλης!Επιστολή του δημάρχου στην Τίνα Μπιρμπίλη

Η προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης καθώς και η εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες της περιοχής που είναι στο σχέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δήμαρχου Πεντέλης Δημ. Στεργίου-Καψάλη με τον...
αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Θ. Μωραΐτης, αρμόδιος για δασικά θέματα και ο γενικός γραμματέας Δασών.

Oπως διαφάνηκε από τη συζήτηση, υπάρχει η βούληση για εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες της περιοχής που είναι στο σχέδιο.

Σε ό,τι αφορά το ΓΠΣ
ο κ. Στεργίου-Καψάλης υπεραμύνθηκε των θέσεών του, δηλαδή να προωθηθεί για υπογραφή το ΓΠΣ όπως αυτό εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ).

Σε συνάντηση που επακολούθησε στα γραφεία του ΟΡΣΑ, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού κ. Πολύζου, του γενικού γραμματέα Δασών και υπηρεσιακών παραγόντων, προέκυψε έγγραφο του Δασαρχείου Πεντέλης, σύμφωνα με το οποίο η μισή πλατεία Αγ. Τριάδος και ο μισός οικισμός Γκορτζέζα φέρονται ως αναδασωτέες εκτάσεις.

Η αντίδραση του δημάρχου Πεντέλης ήταν άμεση ενώ υπήρξε πλήρης διάσταση απόψεων για το προτεινόμενο ΓΠΣ, χαρακτηρίζοντας τουλάχιστον περίεργο το έγγραφο του Δασαρχείου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα προσφύγει δικαστικά και διοικητικά τόσο κατά του παραπάνω εγγράφου, όσο και κατά κάθε σχετικής απόφασης που αναδασώνει πατροπαράδοτους οικισμούς που προϋπάρχουν από το ΄33, όπως πιστοποιείται και από σχετικό χάρτη (γερμανικής εκτύπωσης), ο οποίος και διατέθηκε στο υπουργείο για μελέτη.

Ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους θιγομένους δημότες σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των αποφάσεων που θα νομιμοποιούν τις νόμιμες εντάξεις στο σχέδιο των Λυκορεμάτων και θα σύρουν στην εξαθλίωση τους αυτόχθονες κατοίκους της Πεντέλης, οι οποίοι εάν τελικά ισχύσει αυτό το ΓΠΣ, στην ουσία θα χάσουν τις περιουσίες τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για τους ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ σε Υπουργείο Περιβάλλοντος και Πρωθυπουργό.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, με έγγραφό του προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, αναφέρει για το θέμα των δασικών χαρτών τα παρακάτω:

Κυρία Υπουργέ,

«1.Σας γνωρίζουμε ότι αυτές τις ημέρες στις συνεργασίες που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό κο Θάνο Μωραϊτη, τον Πρόεδρο του Ο.Ρ.Σ.Α. κο Ιωάννη Πολύζο, το Γεν. Γραμματέα Δασών κο Γιώργο Αμοργιανιώτη και τον Πρόεδρο και Διεθύνοντα Σύμβουλο της Κ.Ε.Δ. κο Δημήτριο Μαρζαβά για το θέμα διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α. Στους προς ανάρτηση δασικούς χάρτες απεικονίζονται ως δασικές περιοχές πατροπαράδοτοι οικισμοί και η κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, περιοχές οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι στο Σχέδιο Πόλεως με το υπ. αρ. 106/Β/7-6-1956 ΦΕΚ του Σχεδίου Γεωργοκτηνοτρόφων, που αναθεωρήθηκε με το υπ
Keywords
Τυχαία Θέματα