Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου : Συναίνεση, Ανασχηματισμός, Προσημείωση, Υποθήκευση και στο βάθος Εκλογές

Σιγά σιγά οι κραυγές καλμάρουν. Από την εθνική έξαρση των τελευταίων ημερών, τις σπέκουλες για κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, το υποκριτικό χαϊδο-λόγημα των δικαίως αγανακτισμένων, την κομματική περιφανείς των νεοδημοκρατών που δικαιωθήκαν, περάσαμε στην εθνική ενότητα του ΠΑΣΟΚ με τον....
εαυτό του και την συγκυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τσίπρας.

Το MEGA αισθάνεται καλυτέρα, ανάσανε, στο antinews χαίρονται που ο Σαμαράς είπε όχι, κάποιοι ανησυχούν μήπως και δεν το είπε στ’ αλήθεια, κι άλλοι αγωνιούν γιατί οι καιροί ειναι πονηροί. Οι πράσινοι λένε οτι ο Σαμαράς τορπίλισε την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και οι κάποιοι βένετοι εξηγούν οτι το ΟΧΙ στην συναίνεση το είπε ο ΓΑΠ επειδή τον πίεσε το κόμμα και η οικογένεια και άλλαξε γνώμη.

Οι ξένοι που εδώ και ένα, δυο μήνες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας μοιράζοντας κάθε μέρα εντολές συναίνεσης εξακολουθούν αλλά λίγο πιο χλιαρά. Και ως εκ θαύματος ανακοίνωσαν όλοι, μα όλοι, οτι η Ελλαδα πρέπει να βοηθηθεί. Το μαστίγιο έδωσε τη θέση του στο καρότο..

Έτσι το ΔΝΤ απείλησε για το καλό μας τη Γερμανία οτι, αν δεν αλλάξει στάση, δεν θα μας δώσει τη πέμπτη δόση. Και μείς σαν χαζοί νομίσαμε στην αρχή οτι μας απειλούσε εμάς … Η Ευρώπη απάντησε οτι όχι μόνο θα μας δώσει την πέμπτη δόση αλλά θα μας δώσει κι αλλά 100 δις άμα ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, ει δυνατόν με συναίνεση, αλλά, δε βαριέσαι, και χωρίς θα μας τα δώσουν τώρα που η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ επετεύχθη.

Ο Παπανδρέου έκανε τελικά αυτό που τον συμβούλεψε ο Σαμαράς. Τι έλεγε ο Πρόεδρος της ΝΔ ; Οτι είναι παρανοϊκό να του ζητά συναίνεση ο ΓΑΠ και οι ευρωπαίοι ενώ δεν έχει συναίνεση από τους υπουργούς του και το κόμμα του. Ο Γιώργος κατάλαβε οτι πριν χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έπρεπε να χτισθεί η συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ και την έκανε. Κι ο Βενιζέλος έγινε επίσημα Βεζίρης.

Και κάποιες φωνές ακούγονται οτι τελικά είμαστε λιγότερο αδύνατοι στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους και τους άλλους εταίρους γιατί φοβούνται την χρεωκοπία μας. Πράγμα που για ορισμένους φάνηκε καθαρά στην συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζύ.

Τι είπαν ; οτι τα βρήκαν για την Ελλαδα, οτι οι σύμβουλοι τους θα κάνουν γρήγορα κι οτι δεν χρειάζεται να περιμείνουμε Σεπτέμβρη για την νέα βοήθεια αλλά τώρα γρήγορα ίσως εγκριθούν τα νέα 100 δις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οι μισοί έγραψαν οτι η Μέρκελ υποχώρησε στο Σαρκοζύ και οι άλλοι μισοί το ανάποδο, όχι μόνο στη Ελλαδα αλλά και στην Ευρώπη, και τελικά, πιο πολύ και από τους Εβραίους, εμείς είμαστε ο περιούσιος λαός γύρω από τον όποιον γυρίζουν όλα.

Μας τα λένε, μας τα γράφουν, μας τα δείχνουν, αλλά η χαζομάρα που συνοδεύει την αγανάκτηση μας δεν έχει όρια. Τον Ιούλιο θα δοθεί η δόση και θα αποφασιστεί επί της αρχής το νέο δάνειο. Έτσι θα χρυσωθεί το χάπι της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου. Μετά, θα πάρει εβδομάδες και νέους εκβιασμούς να συνομολογηθεί το νέο δάνειο πιθανότατα μέχρι το Σεπτέμβριο, μ’ αυτήν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Όπως έγινε και με
Keywords
Τυχαία Θέματα