Χωρίς σχολικούς τροχονόμους στο Ρέθυμνο

Εκτός από τις βασικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, τα σχολεία φέτος δεν έχουν ούτε σχολικούς τροχονόμους, αφού το υπουργείο εσωτερικών δεν έχει εγκρίνει ακόμη το απαιτούμενο κονδύλι για την.....
πρόσληψή τους.

Τη γνωστή εικόνα των τελευταίων χρόνων κάθε πρωί και μεσημέρι, των ανθρώπων με τα φωσφορίζοντα γιλέκα που βοηθούν τα παιδιά να διασχίσουν τους δρόμους στις διαβάσεις σταματώντας την κυκλοφορία, φέτος δεν τη βλέπουμε. Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες γονέων που δεχόμαστε καθημερινά, οι οποίοι
εκφράζουν τους φόβους τους για την ασφάλεια των παιδιών τους που πηγαινοέρχονται μόνα τους στο σχολείο, καθώς η κίνηση τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι που σχολάνε τα παιδιά είναι αυξημένη και πολλές φορές επικίνδυνη.

Η διαδικασία πρόσληψης σχολικών τροχονόμων έχει μπλοκάρει στην έλλειψη καταβολής του σχετικού κονδυλίου στους δήμους, ενώ υπάρχει και η οικονομική εκκρεμότητα απέναντί τους για το τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Οι σχολικοί τροχονόμοι πληρώθηκαν μέχρι και τον Μάρτιο και ακόμη περιμένουν την αμοιβή τους για τους μήνες μέχρι τον Ιούνιο.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα οι διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι αρμόδιοι για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων, οι οποίοι θα πληρώνονται μέσω των σχολικών επιτροπών στις οποίες θα διατεθούν τα χρήματα από τους δήμους όταν τα λάβουν από το ΥΠ.ΕΣ.

«Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα έρθουν τα χρήματα και θα πληρωθούν και για τους μήνες που δεν έχουν πληρωθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά», μας είπε ο αντιδήμαρχος παιδείας στο δήμο Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής.
Ωστόσο οι διευθυντές δεν έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις και ούτε θα το κάνουν μέχρι να είναι σίγουροι ότι θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι τροχονόμοι.

Ο κ. Γεωργαλής επισημαίνει άλλωστε ότι δεν μπορεί να διατεθεί άλλο ποσό από τα διαθέσιμα των σχολικών επιτροπών αφού εκείνα τα χρήματα αφορούν εργασίες συντήρησης και άλλα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και περιμένουν το ποσό που θα αφορά αποκλειστικά τους σχολικούς τροχονόμους.

Μέχρι τότε – και όποτε γίνει αυτό – τα παιδιά θα έρχονται αντιμέτωπα με την κίνηση και σε κάποιες περιπτώσεις θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία εθελοντικά οι σχολικοί τροχονόμοι, όπως συμβαίνει και τώρα σε κάποια κεντρικά σχολεία.

http://www.goodnet.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα