ΧΑ: Εξελίξεις δείχνει και το ταμπλό

Δραματική αλλαγή με γύρισμα κέρδη στον πίνακα μετοχών της οδού Αθηνών καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν είτε εκλογές, είτε και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Και το γύρισμα πραγματοποιείται με αγορές στις τραπεζικές μετοχές;. Στις 750 μονάδες ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,68%. Κέρδη 5,56% για την Εθνική στα 1,70 ευρώ. Κέρδη 6,66% ΓΙΑ την Eurobank και 8,7% για την Alpha Bank.
Άνοδος 6,6% για το Ταχυδρομικό και 2% για τον...
Μυτιληναίο. Κέρδη 1,79% για την MIG.

Με πτώση άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- εν μέσω των δραματικών ιστορικών εξελίξεων στην Ελλάδα- ενώ οι «τιμωροί» των ομολόγων και του χρέους πάνε ένα βήμα μπροστά από τους Ευρωπαίους ηγέτες κτυπώντας την Ιταλία καθώς το spread των δεκαετών της ομολόγων έχει φθάσει στις 452 μονάδες, δηλαδή ένα επιτόκιο 6,36% αν έβγαινε σήμερα να δανειστεί από τις αγορές. Στα 1,36 δολάρια το ευρώ που διολισθαίνει με μεγάλη ωφελημένη μόνο την Γερμανία η οποία συνεχίζει να δανείζεται με επιτόκια 1,80% στην δεκαετία. Επιτόκια παραλογισμού δηλαδή μέσα στην Ευρώπη των 17 μελών.

Είναι προφανές από την εικόνα στην αγορά και την κατάσταση στην Ιταλία ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αναγκαστούν να αλλάξουν την στρατηγική τους καθώς δεν θα είναι αρκετή ούτε η συμφωνία της 28ης Οκτωβρίου. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,66%, το Παρίσι 1,5% ενώ το Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,88%.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα