Μπρά ντε φερ Ν.Δ - κυβέρνησης για επικουρικές, φορτηγά

Η πολύωρη συνάντηση του Γ. Κουτρουμάνη με τους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο και Χρήστο Σταϊκούρα και τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά , Χρύσανθο Λαζαρίδη οδήγησε σε αναβολή των αποφάσεων για επικουρικές συντάξεις παρ΄ ότι μέχρι χθες τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος όσο και ο αρμόδιος υπουργός διατείνονταν ότι το θέμα θα πρέπει να λυθεί πριν τις 15 Ιανουαρίου.
Στο μόνο που συμφώνησαν οι....
δύο πλευρές είναι ότι οι όποιες αλλαγές στις επικουρικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις επιπτώσεις από το κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και έτσι συγκρότησαν τεχνική επιτροπή όπου θα συμμετέχει και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία και των τριών κομμάτων πριν το θέμα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο.

«Είμαστε αντίθετοι σε οριζόντιες περικοπές, πρέπει να ληφθεί υπόψη το κούρεμα ομολόγων,» διεμήνυσε αμέσως μετά ο Νίκος Νικολόπουλος και εξήγησε ότι η θέση αυτή έγινε αποδεκτή από τον κ. Κουτρουμάνη.

Και ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «οι δύο πλευρές συμφώνησαν: Στην αναγκαιότητα εξορθολογισμού των Επικουρικών Συντάξεων. Στη σύσταση κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αξιολόγηση των προτάσεων και την προώθηση των λύσεων.»

Όσο σύντομο κι αν είναι όμως το διάστημα αυτό, σίγουρα πάντως δεν θα είναι το χρονοδιάγραμμα πριν τα μέσα Ιανουαρίου που σχεδιαζόταν αρχικά. Μάλιστα , πολλοί στην Ν.Δ λένε ότι
το θέμα θα λυθεί μετά τις εκλογές.

Αυτήν την πιθανότητα υποστήριξε και δημόσια ο Κώστας Μαρκόπουλος, κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ που μίλησε το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο Γιώργος Κουτρουμάνης ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο η Ν.Δ σχεδιάζει να προετοιμάσει ισοδύναμα μέτρα για την συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα για το ασφαλιστικό.

Η Ν.Δ μιλά πλέον για σκορ 0-2 σε έναν αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση που αποτελείται από υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ και εννοούν την υπόθεση της απελευθέρωσης των φορτηγών καθώς η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στον Μάκη Βορίδη από τους τομεάρχες Μιχάλη Παπαδόπουλο και Νότη Μηταράκη, πέρασε και από το υπουργικό συμβούλιο παρά τις γκρίνιες του Δημήτρη Ρέππα.

Το επόμενο μέτωπο της μεταβατικής κυβέρνησης με το κόμμα της Ν.Δ θα είναι οι μειώσεις των κατώτατων μισθών και η κατάργηση των δώρων, καθώς όλα τα στελέχη της Ν.Δ τάσσονται απέναντι σε μια τέτοια προοπτική και την απορρίπτουν κατηγορηματικά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο πρωθυπουργός, ενώ είχε δεσμευτεί δημόσια ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις μισθών το 2012, δεν ξέρω γιατί έκανε στροφή, αν και σέβομαι τη θέση του», σχολίασε δεικτικά ο Κώστας Μαρκόπουλος ενώ και ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι ο 13ος και 14ος μισθός, σε ήδη πολύ χαμηλούς
Keywords
Τυχαία Θέματα