Μπουτάρης: "Τα νταηλίκια δεν τα καταλαβαίνω"

Συνεχίζεται και σήμερα η διελκυστίνδα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Μίκη Θεοδωράκη, σχετικά με την συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο το κίνημα «Σπίθα» στην συμπρωτεύουσα.
Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης τονίζεται πως «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει νέα
πολιτική στην παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, επιχειρώντας να προασπίσει τους ίδιους τους δημόσιους χώρους, αλλά και να διαφυλάξει την....
εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της ίδιας της πόλης. Ειδικά για την περίπτωση της πλατείας Αριστοτέλους, ενός χώρου ιστορικού, αλλά και ιδιαιτέρως επιβαρημένου από εκδηλώσεις κάθε είδους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την παραχώρησή της με ιδιαίτερη φειδώ και κυρίως για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα «απαγόρευσης» της εκδήλωσης της «Σπίθας» ή και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης. Αντίθετα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξαρτήτως της πολιτικής, ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησής τους, φροντίζοντας πάντα για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους και αντιπρότεινε η συγκέντρωση να γίνει στη Νέα Παραλία ή στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς και τόνισε με αφορμή το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη: «Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι "θα πάω και θα την καταλάβω" δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα