Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποιούν σήμερα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο πακέτο μέτρων.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το...
ΠΑΜΕ.

Στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παρευρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, η οποία δεν παίρνει μέρος σε καμία διαδικασία της βουλής που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. «Το επίκαιρο, το ώριμο σύνθημα σήμερα είναι: Ρήξη, ανατροπή αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση ρεαλιστική για το λαό», ήταν η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα.

Στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί είναι συγκεντρωμένοι οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι έχουν περικυκλώσει τη Βουλή.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται πως οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με ολιγόωρες στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη γενική απεργία για να μπορέσει ο κόσμος να κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τροποποίησαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, με στόχο, όπως τονίζουν σε κοινό δελτίο Τύπου, την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, για το συλλαλητήριο.

Έτσι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα τρένα στις Γραμμές 2 & 3 (ΑΜΕΛ) θα κινηθούν κανονικά όλη την ημέρα και το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 06:00 έως τις 24:00.

Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.

Το μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ, οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.

Εν τω μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί κατάληψη διαρκείας από τις 5 σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Χαλκοκονδύλη. Η Ομοσπονδία
Keywords
Τυχαία Θέματα