Αξιόπιστη τροϊκανή δημοκρατία

γράφει ο Μικρός Φωκίων

Πότε εμπεδώθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα;
Είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε τελικά στην βουλή. Ο Σαμαράς δήλωσε ότι το 1974 εμπεδώθηκε η δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του θείου.
Μπερδεύτηκε λιγάκι γιατί τότε ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, θεωρητικά τουλάχιστον,
είναι όλων των....
Ελλήνων και όχι του Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές δημοκρατίες και κάποιες Νέες Δημοκρατίες (πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό 2: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Έχουμε την δημοκρατία του Καραμανλή, την δημοκρατία του Ανδρέα, την βρώμικη δημοκρατία (της εποχής του βρώμικου ΄89), την καταστροφική δημοκρατία Μητσοτάκη, την... κινέζικη δημοκρατία, την κάθε μέρα ένα σκάνδαλο – κάθε μέρα μια πίστα στο play station δημοκρατία και τώρα διανύουμε την τροϊκανή δημοκρατία απόλυτης καταστροφής.

Και φυσικά στην δημοκρατία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Εκτός από τους πολιτικούς του ασύλου. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα αλλά ολιγαρχικό, ολίγον πρωθυπουργικό και απέραντα υποκριτικό.

Ο Κυριάκος της οικογένειας είπε ότι θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο αν ήταν η δική του ψήφος η κρίσιμη. Θεωρητικά το είπε καλέ… ακόμα στην ΝΔ είναι.

Πάντως η οικογένεια Μητσοτάκη χτυπάει από παντού. Διαγωνισμό κάνουν ποιος θα στηρίξει περισσότερο τον Γιωργάκη.

Βλέπουν το αίμα του λαού να ρέει και τους τρέχουν τα σάλια. Με καλαμάκι είναι έτοιμοι να το πιουν, χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα.

Όλοι οι Έλληνες καταριούνται την ώρα και την στιγμή που μας χώσανε σε μνημόνια και μηχανισμούς προστασίας των τραπεζών. Όλοι; Και όμως όχι. Υπάρχουν και κάποιοι, πως τους έλεγε ο κουρασμένος; Νταβαντζήδες; Που κερδίζουν οι άτιμοι ότι και να γίνει.

Θα μπορέσουν να κάνουν τα έργα, τα κοστολογημένα συνήθως στο πενταπλάσιο του πραγματικού κόστους, με λεφτά της Ε.Ε. καθώς θα δίνουν το ΕΣΠΑ άνευ κρατικής συμμετοχής.

Ο Οικονόμου, ο αλλάζων απόψεις ανάλογα με την καρέκλα που κάθεται, δήλωσε ότι έχουμε κερδίσει πόντους αξιοπιστίας.

Μετά από αυτό αναμένεται στους μισθωτούς και συνταξιούχους να δοθεί μέρος αυτών των πόντων αξιοπιστίας. Για κάθε ευρώ που αφαιρείται από τα εισοδήματα τους θα παίρνουν 3 πόντους αξιοπιστίας.

Επίσης θα αντικατασταθεί το επίδομα ανεργίας με το μεγάλο πακέτο αξιοπιστίας.
Μέχρι τώρα μας τάιζαν εθνική υπερηφάνεια. Πλέον θα τρώμε πόντους. Ενίοτε και αγγουριών.

Δυο – τρία πραγματάκια διαπραγματεύεται ο Μπένι με την τρόικα για να αλλάξουν. Το ένα είναι ο πρωθυπουργός…

Κατά τα άλλα η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Ο Μπένι χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και άλλαξε αυτά που είχε πει ο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν πάει σε άλλο υπουργείο για να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του.

Μια μικρή λεπτομέρεια. Οι αλλαγές που πέτυχε είναι προς το χειρότερο. Άμα είσαι δεινός διαπραγματευτής…

Ο Μανώλης δήλωσε ό
Keywords
Τυχαία Θέματα