Άτυπη παράταση μέχρι τέλη του μήνα για το roll-over

"Rollover" και … στις προθεσμίες του PSI, κάνει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Η «χαμηλή πτήση» στο ελληνικό πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων υποχρεώνει την κυβέρνηση να δώσει περισσότερο χρόνο σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία για να....
συμμετάσχουν περισσότεροι και πιο αποφασιστικά στο σχέδιο.

Σήμερα θεωρητικά έληγε (ατύπως αλλά … εντύπως, με βάση την διερευνητική επιστολή ενδιαφέροντος που υπέγραψε προ μηνός) η διορία που έδινε ο υπουργός Οικονομικών
σε ιδιώτες κατόχους ομολόγων να δηλώσουν την συμμετοχή τους, ώστε γύρω στις 20 του μηνός όλοι οι αρμόδιοι φορείς του εξωτερικού να έχουν συγκεντρώσει και να ανακοινώσουν το σύνολο των προσφορών, να τεθεί πλήρως σε εφαρμογή η διαδικασία της ανταλλαγής και να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Όλα όμως αυτά πάνε τώρα πιο πίσω αφού, όπως ήδη διαχέεται, η συμμετοχή των ιδιωτών δεν ξεπερνά το 75% και στόχος ήταν το 90%. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το σχέδιο της 21ης Ιουλίου μένει στο κενό και επανασχεδιάζεται, καθώς θα κληθούν τα κράτη μέλη να δηλώνουν αν δέχονται να πληρώσουν περίπου 20 δισ. περισσότερα, για να καλύψουν το «κενό» ανάμεσα στα 109 δισ. ευρώ χρέους που επρόκειτο να ανακυκλωθούν και στα 90 που μαζεύονται.

Στο οικονομικό επιτελείο ευελπιστούν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα έχουν ξεκαθαρίσει ως την άλλη εβδομάδα και έως το Eurogroup της 16ης Σεπτεμβρίου τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα για όλα τα ανοιχτά θέματα συνολικά (6η δόση, επικύρωση συμφωνίας 21ης Ιουλίου, φιλανδικές εγγυήσεις) και, εφόσον όλα πάνε καλά, οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων που περιμένουν από τα κράτη-μέλη το πρώτο βήμα, να πάρουν τότε το «πράσινο φως» και να μπουν πιο μαζικά στο πρόγραμμα.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα