Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά ... καλώς το νέο μνημόνιο !!!

Η νέα χρονιά ξεκινάει, δυστυχώς όμως όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, θα είναι η πιο κρίσιμη

Αθανάσιος Τσίγκας

Η νέα χρονιά ξεκινάει, δυστυχώς όμως όπως τουλάχιστον δείχνουν τα πράγματα, θα είναι η πιο κρίσιμη, η πιο άσχημη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, τόσο για την οικονομία ολόκληρης της χώρας, όσο βέβαια και για το δικό μας πορτοφόλι. Το πορτοφόλι που έχει «στεγνώσει» προ καιρού,
το πορτοφόλι που όσες οικονομίες και αν.....
περιελάμβανε, μετά τα απανωτά χαράτσια, μετά τις έκτακτες εισφορές, με τα τόσα τέλη και βεβαιωμένα χρέη, δυστυχώς άδειασε.

Βέβαια οι ιθύνοντες της κυβέρνησης, οι «εγκέφαλοι» του Υπουργείου Οικονομικών, δώσανε παράταση στην είσπραξη χαρατσιών. Με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, δόθηκε ανακοίνωση για παράταση στην είσπραξη οφειλών (βλέπε καλύτερα χαρατσιών), μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, καθώς επίσης την ίδια ημερομηνία λήγει και ι η υποβολή δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών καθώς και των δηλώσεων του άρθρου 18 του ν.4002/2011 που λήξανε την 30 Δεκεμβρίου 2011.

Επίσης με ανάλογη απόφαση του ίδιου υπουργείου, παρατάθηκε η περίοδος προμήθειας των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που έληξε την 31-12-2011 καθώς και της διαδικασίας θέσης των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.

Όλες φυσικά αυτές οι παρατάσεις δόθηκαν όχι μόνο για να μας αφήσουν να περάσουμε ήσυχα και ήρεμα (είναι να απορεί κανείς) τις γιορτινές αυτές μέρες, αλλά για να μπούνε στα κρατικά ταμεία χρήματα, αφού όλες οι προβλέψεις των ιθυνόντων, πήγαν κατά διαόλου. Τόσο κατά διαόλου, που και επίσημα ο κ. Σαχινίδης το παραδέχθηκε δις στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σαχινίδης στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά:

«Μου είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να απαντήσω με ακρίβεια για το πού θα διαμορφωθεί τελικά το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2011. Το `έλλειμμα του 2011 κινείται στο 10%-11% του ΑΕΠ και αν ... δεν περιοριστεί, τότε θα πάµε όλοι μαζί για τσίπουρα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ύφεση, η οποία θα επηρεάσει τόσο τα φορολογικά, όσο και τα ασφαλιστικά έσοδα. Είναι γεγονός ότι έχουμε και αυξημένη ανεργία και μάλιστα περισσότερη από αυτή που αρχικά είχε προβλεφθεί. Όλες οι ελπίδες είναι στον Παντελή Οικονόμου για να εισπράξει τα έσοδα. Αν δεν πετύχουμε θα πάμε όλοι μαζί για τσίπουρα στη Θεσσαλία».

Άρα λοιπόν αγαπητοί συνοδοιπόροι, όλες οι παρατάσεις, δεν δόθηκαν με αποκλειστικό λόγο της ηρεμίας μας στις γιορτινές μέρες, αλλά για να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στον κρατικό κορβανά.

Ομοίως στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε η παράταση του μέτρου της απόσυρσης οχημάτων και ταυτόχρονα ότι στην απόσυρση θα μπορούν να συμμετάσχουν και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ. Η απόσυρση για το 2012 αφορά σε αγορά αυτοκινήτων προδιαγραφών Euro5, καινούριων ή μεταχε
Keywords
Τυχαία Θέματα