Αρχική Ελλάδα Κεντρική Πολιτικά Εσωτερικά Τοπικά Νέα Κύπρος Θέσεις Κόσμος Οικονομία Πολιτισμός Αθλητισμός Υγεία Επιστήμη LifeStyle AutoMoto Οικολογία Διάφορα σε Παπαδήμος: Είναι χρέος μας να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις

"Οι αξίες των προγόνων, η ιστορία μας και οι δυναμικές κοινότητες του απανταχού Ελληνισμού είναι και πάλι.....
πηγή έμπνευσης και παράγοντας στήριξης της Ελλάδας"
τονίζει σε γραπτό μήνυμά του προς την Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υπογραμμίζοντας ότι "στην προσπάθεια αυτή, η συμβολή σας (των ομογενών) θα είναι, όπως πάντα, καθοριστική.
Είναι χρέος μας να αγωνισθούμε
με όλες μας τις δυνάμεις για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αξίζουν".Το μήνυμα του πρωθυπουργού δημοσιεύεται στο εορταστικό λεύκωμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία διοργάνωσε εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Πλάζα" του Μανχάταν για να τιμήσει τον τελετάρχη της σημερινής παρέλασης στην 5η λεωφόρο, τον δημοκρατικό γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αντιμέτωπη με τη δεινότερη οικονομική κρίση ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου.
Στόχος μας είναι η πατρίδα να βγει από αυτή την κρίση όρθια και ενωμένη, περισώζοντας μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών, τη συμμετοχή μας στο ευρώ και στον πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ενωμένης Ευρώπης".
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδήμος σημειώνει ότι "η επίτευξη αυτού του στόχου διασφαλίζει καλύτερα τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία της χώρας, και δικαιολογεί τις μεγάλες θυσίες που υφίσταται σήμερα ο Ελληνικός λαό.
Γιατί αυτός είναι σήμερα ο σύγχρονος εθνικός αγώνας της χώρας μας: να εξυγιάνει και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό κράτος, να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να διασφαλίσει και να περιφρουρήσει τη θέση της στην Ευρώπη και τον σύγχρονο κόσμο. Είναι πεποίθησή μου ότι θα κερδίσουμε και αυτή την εθνική μάχη.
Αρκεί να καταβάλουμε σκληρή προσπάθεια, αρκεί να δείξουμε εγκαρτέρηση, ενότητα δυνάμεων και προσήλωση στον εθνικό στόχο".Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι "εμείς οι Έλληνες, στο βάθος της ιστορίας μας, προωθήσαμε επιτυχώς τα εθνικά μας συμφέροντα όποτε κατορθώσαμε να πείσουμε τη διεθνή κοινότητα για τις θέσεις και για το δίκιο μας, όποτε καλλιεργήσαμε συγκλίσεις και συμμαχίες, οδηγώντας φίλους και εταίρους να μας στηρίξουν.
Χρέος μας λοιπόν να στοχασθούμε την υψηλή παρακαταθήκη των ηρώων του 1821, που καταξίωσαν έννοιες όπως: η φιλοπατρία, η γενναιότητα, η αυτοθυσία, και να εμπνευσθούμε από την αγώνα τους".
Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος, στο δικό του μήνυμα αναφέρει ότι "σήμερα έχουμε ανάγκη όσο ποτέ αυτή την πίστη, την εθνική αισιοδοξία, το όραμα και την προσήλωση στους στόχους μας. Έχουμε ακόμη ανάγκη από την ενότητα και την ομοψυχία. Ο Ελληνισμός της διασποράς έχοντας συμβάλει στην απελευθέρωση του Έθνους και έχοντας αποδείξει διαχρονικά το ενδιαφέρον του για την προώθηση των συμφερόντων του Ελληνισμού, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα της δυναμικής της ομοψυ
Keywords
Τυχαία Θέματα