Τρομοκρατησαν τους μαθητές για χθες....

Μαθαίνω ότι μερικοί πρασινοφρουροί δάσκαλοι τρομοκρατησαν τα παιδιά στα σχολεία για να..... παρελάσουν το Σάββατο όπως ακριβώς τα αρνιά πάνε στο μαντρί.
Όχι μούντζες, όχι γύρισμα των κεφαλιών όταν περνάνε μπροστά από τους επίσημους, όχι γιούχα, ούτε κραξίματα κι άλλα τέτοια που θα χαλάσουν την εθνική έξαρση των στιγμών και την εορταστική ατμόσφαιρα. Τους απειλησαν με αποβολές, μείωση της διαγωγής τους στο απολυτήριο μέχρι και υπαινιγμούς κάνουν για μειωμένη βαθμολόγηση των γραπτών τους στις εξετάσεις.
Τόσο ανεγκέφαλοι είναι μερικοί δάσκαλοι που φοβερίζουν απελπισμένα παιδιά που βλέπουν τον πατέρα τους στα πρόθυρα αυτοκτονίας και ξέρουν ότι δεν έχουν μέλλον σε αυτή τη χώρα. Αν με ρωτήσετε εγώ τι θα έκανα αν ήμουν στην παρέλαση – καλύτερα να μην σας πω. Τρομοκράτης είμαι – καταλαβαίνετε τώρα.Αλλά αν θέλουν να μαζέψουν τα παιδιά ας βρουν έναν άλλο τρόπο κι όχι την άσκηση ψυχολογικής βίας. Ας κουβεντιάσουν μαζί τους κι ας πείσουν αυτά τα παιδιά της διαμαρτυρίας και της απόγνωσης ότι με μια μούντζα δεν γίνεται τίποτα και δεν αλλάζει τίποτα. Οι ανατροπές δεν έγιναν ποτέ με μούντζες και μετά πάμε σπίτι ή στην καφετέρια. Οι ανατροπές έγιναν με αγώνα, πάθος και συνέπεια. Και δεν εννοώ φυσικά φωτιές, καταστροφές και ξυλοδαρμούς. Εννοώ ότι αυτή η γενιά των 15 – 16 χρονών πρέπει να δει αλλιώς τα πράγματα, και να αναζητήσει μια άλλη Ελλάδα αφήνοντας στο περιθώριο όλους όσοι έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι
Keywords
Τυχαία Θέματα