Αρχηγίες, ιδεολογίες και μετακόμιση καναπέδων. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι πλέον βέβαιο ότι δεν υπάρχει θεραπεία. Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως η περίπτωση του κ. Παπανδρέου, που αποχώρησε από την πρωθυπουργία με μια αριστοτεχνική πιρουέτα αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, δεν είναι η μοναδική έκφραση ψυχαναγκασμού.

Η χώρα έχει πτωχεύσει, για να πάρουμε τη δόση μας κοντεύουμε να θυμηθούμε τον Μανιαδάκη με το ρετσινόλαδο και....
όλοι μαζί βαράνε στον γάμο του Καραγκιόζη.

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα.

Στο
ΠΑΣΟΚ βρέθηκε άνθρωπος (ο κ. Χρυσοχοΐδης) να πει – εν μέσω ερειπίων – πως «δικαιούται» να πάρει σειρά για την αρχηγία!

Και, ως γνωστόν, έχουν πάρει σειρά κι’ άλλοι – διότι οι άνθρωποι τα έφτιαξαν τόσο καλά, που… δικαιούνται!

Στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι (Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης), έκριναν πως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακαλύψουν εσωκομματικό εχθρό, με τον οποίο, λέει, έχουν ιδεολογικές διαφορές!

Είναι γνωστή η παροιμία περί του τι κόβει κανείς όταν δεν έχει πληγή και θέλει να αποκτήσει.

Και στη νέα κυβέρνηση ξέσπασε ένας πρωτοφανής τραγέλαφος, όταν συναντήθηκαν, λέει, δύο υπουργοί – διότι προφανώς δεν είχαν δουλειά να κάνουν – για να αποφασίσουν πού θα στεγάσουν τον Άδωνι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο, χτίζοντας τις σχέσεις του με τους εφοπλιστές.

Η έκτη δόση βρισκόταν στον αέρα και Χρυσοχοΐδης και Παπουτσής, έλαβαν μέρος σε σύσκεψη μαζί με τρεις(!) γενικούς γραμματείς των υπουργείων για να ρυθμίσουν τα της μετακόμισης του συγκατοίκου από τον ΛΑΟΣ!

Θα τον πάνε, λέει, στα δύο παλιά κτίρια του αλήστου μνήμης υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και θα μετακομίσουν τις υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που βρίσκονταν στο κτίριο της οδού Λαμπράκη, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου βρίσκεται το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, δεν βρίσκει δουλειά ούτε για τετρακόσια ευρώ τον μήνα και αυτοί μετακομίζουν καναπέδες!

Για την μετακόμιση (των καναπέδων) μάθαμε πως έχουν εκδοθεί και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα!

Έμαθε και ο Άδωνις που επισκεπτόταν τη γηραιά Αλβιόνα ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να ξαναμαζεύει τα μπογαλάκια του (και την επιγραφή σε πολυτονικό) και θέλει να μάθει πόσο θα κοστίσει η ανακαίνιση του κτιρίου όπου θα εγκατασταθεί – διότι προφανώς θα έχουμε και ανακαίνιση – αλλά και… αν είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για μετακόμιση των υπηρεσιών και αν θα εξασφαλισθούν παράλληλα οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους!

«Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια», δήλωσε ο Άδωνις.

Προφανώς, ως «μονομερής κίνηση» νοείται η μετακόμιση των καναπέδων!

Και προφανώς οι εταίροι – επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν – πρέπει να συσκέπτονται όλοι μαζί για τις μετακομίσεις αυτές.
Keywords
Τυχαία Θέματα