ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Εμεινα εμβρόντητος από την ασυνέπεια, την υποκρισία, τη θρασύτητα και την έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος που χαρακτηρίζουν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Θυμάστε πριν λίγες μέρες ότι επέστρεψε ως απαράδεκτη - με ιδιόχειρο σημείωμα - επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Παύλου, ο οποίος ζήτησε - διά της αρμοδίας οδού - ενημέρωση για την πορεία των διαλόγων.

Και η απάντηση του προπετούς ιεράρχη; “Καράβια χάνονται και.....
συ βαρκούλες αρμενίζουν. Είναι έλλειψη σοβαρότητας να ασχοληθούμε με το θέμα”.

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
______________

Το πρώτο ερώτημα που αναφύεται φυσικά είναι το πώς και γιατί βρέθηκε η επιστολή, που έστειλε ο Αγιος Γλυφάδος, στα χέρια του Μεσσηνίας. Και η απάντηση είναι ότι ο άνθρωπος των σκοτεινών παρασκηνίων - που ακούγεται στο όνομα Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - την ενεχείρισε παράνομα και αντιδεοντολογικά στον Σεβασμιότατο Μεσσηνίας για να αναλάβει με την λεπτότητα και την ιεροπρέπεια που τον διακρίνουν να “καθαρίσει”, κατά τη λαική έκφραση.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη στάση του Μακαριότατου. Μόνον αμβλύνοες ή άνθρωποι με ταπεινά ελατήρια δεν κατανοούν ότι - ο διά τας αμαρτίας ημών - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι κάτι λιγότερο από τον Γκορμπατσώφ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
_________

Αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθεί η ασυνέπεια και η θρασύτητα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ο Σεβασμιότατος επέστρεψε ως απαράδεκτη την επιστολή του συνεπισκόπου του Αγίου Γλυφάδος, που ζήτησε ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία των διαλόγων.

Λίγες μέρες αργότερα όμως ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας - σε Ημερίδα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών - “αρμένισε τις βαρκούλες” του Οικουμενισμού, ενώ “καράβια χάνονται”, χωρίς να προβληματίζεται ποσώς για την ασυνέπεια και την υποκρισία που τον χαρακτηρίζουν. Οι Καθηγητές και οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής είναι άξιοι ενημέρωσης για την πορεία των διαλόγων αλλά όχι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
__________

Ελπίζω ότι, όταν με το καλό ο Μακαριότατος αναρρώσει από την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, και δεήσει να συνέλθει η Σύνοδος της Ιεραρχίας για να ασχοληθεί - επιτέλους - με τα τεράστια προβλήματα που απασχολούν την Εκκλησία, να τεθεί από τον Αγιο Γλυφάδος και άλλους ιεράρχες το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Είναι αναγκαίο να στιγματιστούν οι συνωμοτικές μεθοδεύσεις του σκοτεινού ανθρώπου που κυβερνά την Εκκλησία αλλά και η προπέτεια και ο ετσιθελισμός του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
__________

Οσο για την ορθόδοξη μαρτυρία, που κατέθεσε, στην Ημερίδα, ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας, ας μας επιτραπεί να έχουμε κρατούμενα, επειδή υπερασπίστηκε την ορθοδοξία του κειμένου της Ρα
Keywords
Τυχαία Θέματα