Αποφασίζεται η μεταφορά του Εφραίμ σε νοσοκομείο

Σήμερα, ως τις 10 το πρωί, θα επανεξετασθεί η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, προκειμένου να αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, θα εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την.......
υγεία του ηγούμενου που μέχρι στιγμής εμφανίζει σαφή βελτίωση. Ο ηγούμενος Εφραίμ
διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου.

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο Εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν, καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρατά αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη, καθώς δεν έχουν γνώση της δικογραφίας». Καταλήγει πάντως, ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο ηγούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης. Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα), καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.

dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα