"Απέτυχε παταγωδώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος"

Του Άδωνη Γεωργιάδη
Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Είναι πραγματικά εξαιρετικά απογοητευτικός ο χειρισμός του κ. Βενιζέλου όσον αφορά τον χειρισμό της Οικονομίας. Αν και πολλοί –μεταξύ των οποίων και εγώ- πίστευαν ότι ο διορισμός του σε αυτή την θέση, θα φέρει κάποιον άνθρωπο αποφασισμένο να βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο εντούτοις φαίνεται ότι οι κομματικές του δεσμεύσεις δεν του το επιτρέπουν….


Τί πραγματικά συμβαίνει; Η
Ελλάς είτε με το Μνημόνιο 1, είτε με το Μεσοπρόθεσμο, είτε με την συμφωνία της 21 Ιουλίου, προχώρησε σε ορισμένες δεσμεύσεις προς τους εταίρους και τους δανειστές μας, ως προς την επίτευξη ορισμένων συγκεκριμένων οικονομικών στόχων. Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι απέτυχε η Κυβέρνηση σε όλους αυτούς τους στόχους. Και ως προς το έλλειμμα και ως προς την μείωση των δαπανών και ως προς την αύξηση των εσόδων πραγματικά παντού, έχουμε αποτύχει πλήρως. Εάν δεχθούμε ότι οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και όχι για επικοινωνιακούς λόγους, τότε απλά ή θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να θεραπεύσουμε την αποτυχία μας ή να κηρύξουμε πτώχευση και να μήν πάρουμε καμία άλλη δόση. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι ψυχρά τεχνοκρατικά και υπάρχει πάντα το περιθώριο για πολιτική διαπραγμάτευση, όμως για να σε ακούσουν πρέπει να δουν ότι κάνεις κάτι. Πώς θα εξηγήσουμε στον Ισπανό φορολογούμενο ότι πρέπει να δανείζεται με υψηλότερο επιτόκιο αυτός, για να δανείζει εμάς με χαμηλότερο και παράλληλα εμείς να μην έχουμε επιτύχει ούτε έναν στόχο;

Ο κ. Βενιζέλος δυστυχώς και η Κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν αυτά που πρέπει, διότι στην πραγματικότητα αυτό που μας ζητούν και το οποίο δεσμευθήκαμε ότι θα κάνουμε, είναι να διαλύσουμε όλο του κομματικό Κράτος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δηλ πρέπει να διώξει χιλιάδες απ’ όσους με ρουσφέτι διόρισε στο Δημόσιο, να κόψει τους μισθούς και τα επιδόματα από όλους όσους ευνόησε σκανδαλωδώς τα προηγούμενα χρόνια καταχρεώνοντας το Κράτος, να αλλάξει όλη την νομοθεσία που σταματάει κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην Χώρα, ώστε να μπορούνε να παρεμβαίνουν και να τα «παίρνουν» οι διάφοροι μεσάζοντες.

Το ΠΑΣΟΚ δηλ πρέπει να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί.

Την αποτυχία τους την χρεώνουν σε όποια δικαιολογία μπορούν να βρουν (π.χ. για την αποτυχία τους να μειώσουν της δημόσιες δαπάνες φταίει η Διεθνής Ύφεση….) όμως οι δικαιολογίες τους πια δεν πείθουν κανέναν και κυρίως τις Αγορές, οι οποίες πολλά άδικα μπορεί να έχουν, αλλά δεν είναι τυφλές για να μήν βλέπουν την ολοσχερή Κυβερνητική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα.
Τι πρέπει να κάνουμε;

Οι λεονταρισμοί του κ. Βενιζέλου και τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον εκδιωγμό μεταμεσονύκτια της Τρόϊκας δεν θα έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Χώρα. Αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι ένα θετικό οικονομικό νέο, πού πολλαπλασιαζόμενο σε επίπεδο εντυπώσεων θα δώσει την αναγκαία ώθηση στην οικονομία μας, για να έχει νόημα οι υπόλοιποι να μας σ
Keywords
Τυχαία Θέματα