Απειλή για την Ελλάδα η ηλιακή ακτινοβολία

Τι λέει ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός

Tο αραιωμένο στρώμα του όζοντος εκτιμάται ότι θα ταξιδέψει προς νότο και θα φτάσει στην Ελλάδα στις προσεχείς εβδομάδες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ηλιοπροστασίας τον Μάιο, κυρίως για τα....
παιδιά. Οταν το στρώμα του όζοντος, το οποίο απορροφά ένα μέρος της επικίνδυνης υπεριώδους Β (UV-B) ακτινοβολίας από τον ήλιο δεν είναι πυκνό, οι ακτινοβολίες φτάνουν χωρίς «φιλτράρισμα» στη Γη, προκαλώντας προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.
«Τις περασμένες εβδομάδες παρατηρήθηκαν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στη στρατόσφαιρα πάνω από τις αρκτικές περιοχές οι οποίες, σε αυτή την εποχή του έτους, ακολουθούνται από σημαντική αραίωση του προστατευτικού στρώματος του όζοντος», επισημαίνει ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Οζοντος, επόπτης στο Κέντρο Ερευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας, ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός. Και προσθέτει: "Η αραίωση του στρώματος του όζοντος είναι εξαιρετικά μεγάλη και αναμένεται ότι, στις προσεχείς μία - δύο εβδομάδες, οι αέριες μάζες οι οποίες θα κινηθούν από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς τα μικρότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μεταφέρουν αέρα με πολύ λίγο προστατευτικό όζον".

http://www.katoci.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα