Απάντηση στον κ. Λάμπρο Κ. Σκόντζο, Θεολόγο - Καθηγητή

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο κάποιου θεολόγου στο οποίο δίνω κάποιες απαντήσεις ( με κόκκινο ) . Ευχαριστώ την Hera που μου το έστειλε .

Λάμπρου Κ. Σκόντζον, Θεολόγου - Καθηγητού
Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό προ­στέθηκε ένας ακόμα εχθρός ατό μακρύ κατάλο­γο των εναντίων της Εκκλησίας μας. Πρόκειται για το νεοφανές κίνημα των νεοειδωλολατρών - δωδεκαθεϊστών, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται «ελληνολά­τρες» (λες και εμείς οι χριστιανοί είμαστε... μισέλληνες)!

Το χριστιανικό ιερατείο συνομιλεί με όλα τα άλλα θρησκευτικά δόγματα
πλήν του....
ελληνικού ! Δεν είναι αυτό ένδειξη μισελληνισμού ;
Μέσα από τα πύρινα άρθρα των περιοδικών τους και των τηλεοπτικών συζητήσεων οι "καθο­δηγητές" τους επιχειρούν να πείσουν τους αδα­είς, ότι η αρχαία ελληνική θρησκεία, την οποία έχουν ανασυστήσει, δεν είναι ειδωλολατρική, αλλά ''η πιο εξευγενισμένη θρησκεία που υπήρξε ποτέ στην ιστορία", ''η γνησιότερη θρησκευτική έκφραση του Ελληνισμού" (περ. ΙΧΩΡ, Δεκ. 2000, σελ. 23)!

Η αρχαία θρησκεία μας δεν ήταν τέλεια . Για όποιον όμως θέλει να θρησκεύεται , είναι απείρως καλύτερη απο τον χριστιανισμό .
Ή "Μεγάλη Εθνική Εκκλησία των Ελλήνων", όπως ονομάζουν την ειδωλολα­τρική "εκκλησία" τους σύμφωνα με τα χιτλερικά πρότυπα της παγανιστικής "Εθνικής Γερμανικής Εκκλησίας", είναι κατ' αυτούς "δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος", έχει πνευματικό χαρακτή­ρα και οφείλουν οι "γνήσιοι" έλληνες να αποβάλουν κάθε άλλη πίστη και να ακολουθήσουν τη μόνη ... αληθινή θρησκεία, παραμερίζοντας το "τε­χνητό δίλημμα μεταξύ πολυθεϊσμού και μονοθεϊ­σμού" (Περιοδ. "Απολλώνειο Φώς"). Μοναδικός τους αντίπαλος είναι ο Χριστιανισμός ο οποίος αποτελεί γι' αυτούς στόχο εξόντωσης, διότι τον θεωρούν "κατασκεύασμα των Εβραίων, προκει­μένου να χτυπηθεί ο ελληνισμός"!

Ο αντίπαλός μας είναι οποιοδήποτε ιερατείο που δρά με βάση τις δύο αρχές : Α) Για εμάς οι τρελλές μάσες . Β) Για όλους τους άλλους μαζική αποβλάκωση για να μην μας ενοχλούν στις μάσες.Ακόμη και αρχαιοελληνικό ιερατείο να ακολουθήσει αυτές τις αρχές θα είναι εχθρός μας !
Μέσα όμως από τα δημοσιεύματά τους απο­δεικνύεται πως η θρησκεία των "ελληνολατρών" όχι μόνο είναι ειδωλολατρική, αλλά αναβίωση της πιο πρωτόγονης μορφής της αρχαιοελλη­νικής θρησκείας, η οποία δεν λατρεύτηκε από την πλειοψηφία των μορφωμένων προγόνων μας, αλλά από τον απλοϊκό λαό και τους αμαθείς και δεισιδαίμονες χωρικούς της αρχαίας Ελλάδος!

Όπως είναι γνωστό, κύριες πηγές της αρχαί­ας ελληνικής θρησκείας είναι τα έργα του Ομήρου και του Ησιόδου. Αυτοί οι δύο μεγάλοι ποι­ητές της πρώιμης αρχαιότητας, χρησιμοποιώντας παλιές πρωτόγονες θρησκευτικές παραδόσεις και προφανώς, ποιητική αδεία, έπλασαν τους γνω­στούς μας ανθρωπομορφικούς μύθους περί θεών. Προκειμένου να δώσουν τόνο στα ποιήματά τους προσέδωσαν στους θεούς ανθρώπινα σώμα­τα με ανθρώπινες ανάγκες, πάθη, κακίες, ανηθικότητες κ.λ.π. Οι θεοί του Ομήρου και του Η­σιόδου δεν είναι
Keywords
Τυχαία Θέματα