ΑΟΖ και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα τελευταία projects προδοσίας πριν την τελική χρεοκοπία

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελληνική ΑΟΖ έπρεπε να είχε ήδη ανακηρυχθεί μαζί με εκείνη της Κύπρου και να δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα δικαιούται να το κάνει και δεν το έχει κανει. Η προκήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να γίνει κατά το μέγιστο και χωρίς
παρεκλίσεις απο το Νομο της Θάλασσας του ΟΗΕ και τις υπάρχουσες ελληνοτουρκικές και....
άλλες συμφωνίες.

Στη Ζουράφα φτειάχτηκε άραγε ο φάρος ή ο ΑΓΕΕΘΑ απλά πηγε να δεί απο μακρυά ότι έλειπε;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ύποπτοι χάρτες που χαρίζουν δόντια μεγέθους πολλαπλάσιου της Ρόδου και της Κρήτης στη Τουρκική και Λιβυκή ΑΟΖ. Παρά την επισήμανση για το γεωστρατηγικό αλλά και πασιφανές επιστημονικό λάθος που εχει γινει απο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου ΓΖ, ελληνικής καταγωγής και κατόχου ενός μόνο διαβατηρίου στο ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, οι χάρτες αυτοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να παραπληροφορούν τους Ελληνες πολίτες.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Παρακαλώ όλους να χρησιμοποιούν τους χάρτες για την ΑΟΖ γύρω απο το Καστελόριζο απο το em-pollution-gr. Ειναι πατριωτική πράξη, πράξη ευθύνης. Κανετε το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Διαβάστε τα άρθρα του καθηγητή. Αυτός δεν γυρίζει ότι λέει όπως ο Βαρουφάκης...

Στο τέλος Φεβρουαρίου (2012), η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο παρέχοντας 3 άδειες στην εταιρεία Shell και 4 άδειες στην εταιρεία Εxxon, προφανώς εν γνώσει της Αμερικανικής κυβέρνησης, που μαζί με την Τουρκία κατά περίπτωση αναγνωρίζουν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη φωτογραφία φαίνονται με Ε και Κ, οι περιοχές της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ που η Τουρκία με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΟΗΕ θεωρεί Τουρκικές. Απο τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει τη τεχνολογική δυνατότητα να αντλήσει από τα κοιτάσματα ούτε να κάνει ενδελεχή έρευνα, ο ρόλος των ΗΠΑ είναι φανερός και αυταπόδεικτος. Οσο η Ελλάδα πάει πρός το πάτο του βαρελιού, όλα θα φαίνονται καλύτερα.

Η “ελληνική” πλευρά συνεχίζει να δίνει μηνύματα χωρίς καμμία άλλη κίνηση αποδεχόμενη μόνο το Διεθνές Δίκαιο, λησμονώντας συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τη Τουρκία και εν ολίγοις παραχωρώντας ελληνικό έδαφος.

Δυστυχώς οι λεγόμενες “ελληνικές” κυβερνήσεις μετά εκείνη του Σημίτη φρόντισαν να επιλύσουν μόνο τις ανάγκες των τραπεζιτών συνεισφέροντας σε ένα παιγνίδι που θα σκορπίσει τον όλεθρο στην ανατολική Μεσόγειο είτε θα φέρει νέα standards ασφαλείας στην ΕΕ.

To club του χρήματος χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν αιτία για μια επερχόμενη δήθεν παγκοσμιοποίηση, στην οποία όμως τα τελικά δεδομένα δεν έχουν σαφώς προκαθορισθεί. Αυτό θα είναι και η αιτία που η παγκοσμιοποίηση θα μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, αφού με αυτές τις συνθήκες και την ποιότητα διακυβέρνησης αποκλείεται να σταθεί.

Το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο να κηρύξει ΑΟΖ αλλά να το κάνει και σωστά, που σημαίνει διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κατά το μέγιστο δυνατό.

Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό αλλά δεν θέλει γιατί υπάρχ
Keywords
Τυχαία Θέματα