ΑΝΤΙ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΣ «ΠΡΟΧΕΙΡΟΙ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Μωρέ, όσους νόμους και αν ψηφίσει τούτο το Κράτος, ο Έλληνας θα βρει «παράθυρο» για να τους παραβιάσει.
Πάντα δε την έμπνευση αυτών των παραβιάσεων θα τη συναντήσει κανείς στους …
συνήθεις ύποπτους.
Των οποίων «πρωταγωνιστές» όπως αποδεικνύεται καθημερινά, είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ένα μελανό σημείο ποινικά κολάσιμων ενεργειών και αποφάσεων των Αυτοδιοικητικών μας Αρχόντων, ήταν (και ακόμη είναι) η μέθοδος των απ’ ευθείας αναθέσεων έργων, μέχρι του ποσού που έχει ορίσει ο Νομοθέτης.
Ο οποίος Νομοθέτης ασφαλώς είχε κατά νου περιπτώσεις επείγουσες που δεν
θα μπορούσαν να αντέξουν στο βάσανο της Ελληνικής Γραφειοκρατίας.
Μόνιμη ενδοαυτοδιοικητική εικόνα των χρόνων της μεταπολίτευσης είναι η … σύγκρουση μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.
Η εκάστοτε Αντιπολίτευση κατηγορεί και εγκαλεί τη Συμπολίτευση επειδή εσκεμμένα και παράνομα «τεμαχίζει» έργα ώστε ο προϋπολογισμός τους να φθάνει στο ύψος που επιτρέπεται η απ’ ευθείας ανάθεση.
Μόλις όμως αλλάζουν θέση, με την ψήφο του λαού, γίνεται το ίδιο, με αντίστροφη φορά.
Η πρώην Αντιπολίτευση από τη θέση της Συμπολίτευσης κάνει όλα εκείνα, για τα οποία κατηγορούσε.
Επειδή λοιπόν, αυτή η κατάσταση έχει … «αγανακτήσει» τους πολίτες, κάποιοι «έξυπνοι» Καλλικρατικοί Αυτοδιοικητικοί, ανακάλυψαν τους … πρόχειρους διαγωνισμούς.
Και αυτό γιατί με τη μέθοδο αυτή και πάλι είναι στην ευχέρειά τους να …αναθέσουν το έργο ή την προμήθεια σε … «ημέτερους» αφού δεν απαιτείται ευρεία δημοσιοποίηση της περίληψης του διαγωνισμού αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η κατάθεση 2-3 προσφορών είναι εύκολη υπόθεση για τον Έλληνα.
Το θέμα είναι πότε αυτή την «εξυπνάδα» των Καλλικρατικών μας Αρχόντων θα την ανακαλύψει και ο Επίτροπος της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης ή και κάποιος … Εισαγγελέας.
Και τότε θα διαπιστώσουμε αν ποτέ θα αποφασιστεί η εφαρμογή των νόμων και για τους «Άρχοντες» οι οποίοι θεωρούν – και έτσι είναι – πως μπορούν να θέτουν εαυτούς υπεράνω νόμων.

http://892fm.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα