Ανοικτή επιστολή στο Θάνο Τζήμερο

Ένας Ανοιξιάτικος πολιτικός έρωτας ξεθώριασε!!!

Θάνο, λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές σε μια ειλικρινή και ενθουσιώδη επιστολή μου δήλωσα μεταξύ άλλων… περήφανος που αγωνίσθηκα και εμπιστεύθηκα τη “Δημιουργία Ξανά”.
Δυστυχώς τώρα πλέον αναγκάζομαι να επιστρέψω στις.....
τάξεις των αηδιασμένων!!!
Η απόφασή σου για συνεργασία με τη “ΔΡΑΣΗ” ήταν αποκαρδιωτική και καταλυτική….Λυπάμαι πλέον για την ατελείωτη κατηφόρα…. Όμως..”Tο γινάτι βγάζει μάτι”!!!
Ντρέπομαι κυριολεκτικά να συναντήσω όλους αυτούς
τους γνωστούς, συγγενείς και φίλους που προσπάθησα να πείσω στις τελευταίες εκλογές για την ανιδιοτέλεια, το νέο ήθος και την καθαρότητα του κινήματος και τώρα ανέχομαι υπομονετικά το χλευασμό τους….

Οι θέσεις της “ΔΡΑΣΗΣ” δυστυχώς δεν “καταπίνονται”, όσο προσπάθεια και να κάνουμε!!!(Όποιος διερωτηθεί ποιες ακριβώς…ευχαρίστως θα του απαντήσω)
Όσο για το επιχείρημα ότι πρόκειται για απλή συνεργασία και όχι για «γάμο»…καλύτερα μην το χρησιμοποιείς…..δε πείθει κανέναν, γιατί κανένας(τουλάχιστον απ’ αυτούς που γνωρίζω) από τους ψηφοφόρους της Δ.Ξ δεν επιθυμεί με την ψήφο του να ενισχύσει τις ακραίες απόψεις της “ΔΡΑΣΗΣ”, που ούτε σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο δε θα μπορούσαν να γίνουν ανεκτές και να τύχουν εφαρμογής…

Σου είχα γράψει πρόσφατα πως το νέο οικοδόμημα που οραματιζόμαστε θα κατακρημνισθεί από τη διάβρωση και την αποσάθρωση των παλαιών υλικών…αλλά και την ελευθεριότητα των απόψεων που εκφράζουν…
Σου έγραφα επίσης: "Οι εποχές που οι προσχωρήσεις και οι συνεργασίες των αρχηγών συμπαρέσυραν και τις ψήφους των οπαδών τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί... Στην πολιτική ένα και ένα δεν κάνουν πάντα δύο!!! Αθροίζεται πάνω απ' όλα η εμπιστοσύνη, η συνέπεια και η αξιοπρέπεια.. ΟΧΙ τα ποσοστά!!!"

Δυστυχώς δεν εκτίμησες σωστά την κατάσταση και δεν ανέλυσες επαρκώς το προφίλ των περισσότερων τουλάχιστον φίλων σου..
Η ανίερη και καιροσκοπική συνεργασία νομοτελειακά απομάκρυνε και απονεύρωσε κάθε νέα δυναμική και ενθουσιασμό που εκδηλώθηκε αρχικά.

Η “ΔΡΑΣΗ” όπως κατάλαβες έφερε δυναμική ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!! Χάθηκε δυστυχώς η ευκαιρία να αποτελέσει το κίνημα δεξαμενή υποδοχής όλων των αηδιασμένων πολιτών του σάπιου και ξοφλημένου πολιτικού συστήματος….
Γιατί συνεχίζω να είμαι βαθιά πεπεισμένος πως η αυτόνομη κάθοδος θα εξασφάλιζε την είσοδο στη Βουλή, παρά την όποια επιχειρούμενη πόλωση….
Τώρα πλέον δυστυχώς…..η πόρτα της Βουλής φαντάζει ερμητικά κλειστή, ενώ έχει χαθεί δια παντός η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη…

Η Ιθάκη που αναζητούσαμε(είσοδος στη Βουλή) κατάντησε ξαφνικά αυτοσκοπός, με χρήση κάθε μέσου, ενώ θα έπρεπε να παραμείνει ως κατάληξη ενός έντιμου και ανόθευτου αγώνα, με αρχές, αξίες, συνέπεια και ιδανικά. Μόνο έτσι κερδίζεται η εμπιστοσύνη ενός πληγωμένου λαού, που υπέφερε και υποφέρει τα πάνδεινα από την τυχοδιωκτική πολιτική δεκαετιών και όχι με ευκαιριακές παλιομοδίτικες και ξεπερασμένες τακτικές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού….

Θάνο, σύντ
Keywords
Τυχαία Θέματα