Κωλοτούμπα: To κοινό στοιχείο της πολιτικής και του Αθλητισμού

Ο Αγνωστος κύριος Σαμαράς και η γοητεία της μπουρζουαζίας!
Λάζαρος Ελευθεριάδης

Οι αδελφοί Μπενάκη, Αντώνης και Αλέξανδρος, είχαν ακόμη δύο αδελφές, την Πηνελόπη Δέλτα και την Αλεξάνδρα Χωρέμη. Η επίσκεψη στο αρχοντικό του 19ου αιώνα, κοντά στην οδό Τατοΐου της Κηφισιάς, όπου έζησαν τα τέσσερα αδέλφια, γόνοι του βαθύπλουτου μεγαλοεμπόρου βάμβακος στην.....
Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Μπενάκη, αποτελεί οδιπορικό στο παρελθόν της Αστικής
τάξης της Ελλάδος.

Ο, κ. Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός σήμερα της Ν.Δ, και ο αδελφός του κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, είναι υιοί της Λένας Ζάννα-Σαμαρά, εγγονής του Στέφανου και της Πηνελόπης Δέλτα από την κόρη τους, τη Βιργινία (η οποία παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Ζάννα, μετέπειτα υπουργό επί Βενιζέλου).

Είναι γιος του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Σαμαρά, και της Ελένης Ζάννα, εγγονός του παλιού βουλευτή Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Ζάννα και ανιψιός του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ Γεωργίου Σαμαρά.

Από το γένος της μητέρας του είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα, κόρης του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Το 1969 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Έκανε τις προπτυχιακές του σπουδές στα Οικονομικά στο Κολλέγιο Άμχερστ των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σπούδαζε την ίδια περίοδο και ο Γιώργος Παπανδρέου με τον οποίο ήταν και συγκάτοικοι.

Έκανε μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στις 20 Μαϊου 1990 παντρεύτηκε την Γεωργία Κρητικού, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

Διετέλεσε υπουργός οικονομικών το 1989, και υπουργός εξωτερικών από το 1989 έως το 1992 σε δύο περιόδους.

Στις 13 Απριλίου 1992 συγκλήθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τη σύνοδο, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή του Α. Σαμαρά από την κυβέρνηση και ακολούθως ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο υπουργός είχε προηγουμένως διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή παρουσιάζοντας στη σύσκεψη σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση του Προέδρου τη Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία.

Επανεντάχθηκε στην Ν.Δ. με πρωτοβουλία του κ. Κ. Καραμανλή, υπουργοποιώντας τον ώς Υπουργό πολιτισμού το 2009.

Ανέλαβε την αρχηγία της Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2009, νικώντας στίς εσωκομματικές εκλογές την αντίπαλο του, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη.

Οι παλινωδίες της πολιτικής του κ. Σαμαρά συνοψίζονται στίς διακυρηγμένες θέσεις του περί του περιβόητου “μνημονίου”.Ξεκίνησε “αντιμνημονιακός και κατέληξε σήμερα ώς ο κύριος υπερασπιστής του.
Πότε έλεγε την αλήθεια τότε ή σήμερα ;;;

Τί έλεγε στην ομιλία του στο Ζάππειο Ι στην Παρουσίαση του Οικονομικού Σχεδίου της Νέας Δημο
Keywords
Τυχαία Θέματα