Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες & κύριοι Βουλευτές

Έγινε πρό ημερών στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από το Δήμο Αλιάρτου, στον οποίον αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, εκδήλωση- συζήτηση, με θέμα την ύπαρξη & εκμετάλ-λευση των υδρογονανθράκων, στην περιοχής της Κρήτης.

Κύριος ομιλητής, ένας άριστος γνώστης του αντικειμένου, ο κ. Αντώνης Φώσκολος. Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών πόρων στο....
Πολυτεχνείο Κρήτης και συνεργάτης στο Ινστιτού-το
Εθνικών Ερευνών του Καναδά. (Instit. of National Resources of Canada).

Πολλά από τα θέματα που ανέπτυξε, ο κ. καθηγητής, έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, σε διάφορες εκπομπές-συζητήσεις σ΄εφημερίδες & στην Ελληνική τηλεόραση. Ένα σημείο όμως, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν το παρακάτω:

"H αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου σε υδρογονάνθρακες στα παράλια της Κρήτης μας βγάζει από τα χρέη και το μνημόνιο! Επιπροσθέτως προσδίδεται στην Ελλάδα τεράστια γεωπολιτική αξία, εισάγεται εξειδικευμένη τεχνογνωσία και δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο εκμετάλλευσης, στη χημική βιομηχανία, στα ναυπηγεία, κ.ο.κ

Η παραπάνω τοποθέτηση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε όποιον τα ακούει.

Αν –έστω και ένα μικρό ποσοστό- από αυτά, αληθεύει, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Σοβαρό, κυρίες & κύριοι βουλευτές, για όποιον μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Όχι όμως για την σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που, παρά το ότι, τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί & ειπωθεί τόσα πολλά, τόσες εμπεριστατωμένες μελέτες, τόσα γεγονότα (Βλ. συμφωνίες Κύπρου-Ισραήλ, για τη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της λεκάνης του Leviathan), δηλώνει: «…κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν, είναι πολύ λίγα!!»

Άραγε ποιός ..μεγάλος επιστήμονας (γνώστης του θέματος) ενημερώνει τον πρωθυπουργό μας; Διότι απ΄όσα γνωρίζουμε, οι σπουδές του κ. Παπανδρέου, δεν ήταν σχετικές με αυτά τα θέματα.

Όμως κύριοι, το να αντιμετωπίζει η σημερινή, (και όχι μόνο) κυβέρνηση, ένα τέτοιο θέμα

με αυτή τη αδιαφορία(;), ελαφρότητα, ή προχειρότητα, αν μη τι άλλο, γεννάει εύλογα ερωτή-ματα για τις πραγματικές προθέσεις και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Και αυτά τα ερωτήματα που βασανίζουν τους Έλληνες τον τελευταίο καιρό, έχουν να κάνουν με την ουσία της πιο πάνω φράσης του κ. Φώσκολου. « …η αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου, σε υδρογονάνθρακες, στα παράλια της Κρήτης, μας βγάζει από τα χρέη & το μνημόνιο…» αλλά και άλλων ειδικών επιστημόνων που έχουν δηλώσει, ότι: «…μόνο (!!!) τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στα νότια παράλια της Κρήτης, μπορούν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη για τα επόμενα 50 χρόνια.»!

Τελικά αυτές, οι κατά καιρούς δηλώσεις, γίνονται σε «ώτα μη ακουώντων» ή σε «ώτα κάποιων, που –πιθανόν – να έχουν …άλλα σχέδια για τον ορυκτό πλούτο αυτής της Χώρας;;

Και ποια είναι αυτά τα σχέδια κύριοι; Γιατί μας τα κρατάτε μυστικά;

Keywords
Τυχαία Θέματα