ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ

Ο κ. Κορνιλάκης Ιωάννης είναι ο συγγραφέας του έργου, ''Ιωάννης Καποδίστριας, ο Άγιος της πολιτικής''
Χρειάστηκε ένα δεκαήμερο μετά το Βατερλό του δικομματισμού στις 6/5, για να αντιληφθούμε ακόμη πιο συνειδητά, την φτώχεια των ηγετών που μας κυβέρνησαν αλλά δυστυχώς και αυτών που ευελπιστούν.
Τελικά σε αυτήν την Πατρίδα, σε αυτό το Έθνος, που μιλά την ίδια γλώσσα 2.500 χρόνια, έπαψαν να....
γεννιούνται πραγματικοί Ηγέτες; Υπήρξε άραγε κάποιο αόρατο χέρι που απέκοψε την γονιδιακή συνέχεια άξιων ανθρώπων μέχρι σήμερα;

Το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται δυστυχώς σε ένα
και μόνον άρθρο. Θα κάμω όμως αναφορά σε δύο αιτίες απ’ τις πολλές, που πιστεύω ποτίζουν την γλάστρα εκείνη που αναδεικνύει ηγετίσκους, για να μην χρησιμοποιήσω κάποια άλλο επίθετο χαρακτηριστικό. Η πρώτη είναι η έλλειψη προτύπων, και η δεύτερη η ανάδειξη των μετριοτήτων μέσα από τις κομματικές δεξαμενές. Λές και άλλες δεξαμενές στην Πατρίδα αυτή δεν υπάρχουν.
Εάν σε αυτές τις δυο κυρίαρχες αιτίες προσθέσουμε και τον έτερο συνέταιρο του συστήματος τα ΜΜΕ, το κουβάρι ξετυλίχθηκε. Απλή επιβεβαίωση του τελευταίου, είναι η επιμονή συγκεκριμένων καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων, να προσκαλούν πολιτικούς πρόθυμους να μας διαφωτίσουν περί των εξελίξεων, τους οποίους ο Ελληνικός λαός με το τελευταίο βόλι που του απέμεινε και είναι η ψήφος του, τους έχει ήδη στείλει σπίτι τους. Οι πρακτικές αυτές κολάζουν και Άγιο, ειδικά αν αναρωτηθείς γιατί το πράττουν.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και ανεξάρτητα από τα λάθη του, που για κάποιους υπήρξαν τραγικά, έχει παραμείνει στην συνείδηση του Έθνους ως Μεγάλος Ηγέτης. Αυτός ο πολιτικός άνδρας είπε κάποτε:
"Η ιστορία είναι το σχολείο της πολιτικής". Πιστεύει σήμερα κανείς Έλληνας, ότι οι πολιτικοί μας, (πλην εξαιρέσεων), το σχολειό αυτό το έχουν τελειώσει; Εδώ κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους να μην το τελειώσουν καν τα Ελληνόπουλα. Είναι όμως βέβαιο ότι επώνυμα κολλέγια και πανεπιστήμια κυρίως της αλλοδαπής τα έχουν τελειώσει. Άς ασχοληθούν επομένως με εργασίες που συνάδουν με τις σπουδές τους.
Η πολιτική προϋποθέτει και απαιτεί γνώση της ιστορίας, και εάν κάποιος επιθυμεί ενασχόληση στην Ελληνική πολιτική σκηνή, τότε θα πρέπει να καθίσει στα θρανία του σχολείου της Ελληνικής ιστορίας.
Όμως και δίκαια θα πει κάποιος, εδώ δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα, για να αρθρώσουν μισή πρόταση πρέπει να διαβάσουν το γραπτό κείμενο που κάποιος άλλος τους έγραψε, (ναι, υπάρχει και τέτοιο επάγγελμα), θα μάθουν Ελληνική ιστορία; Εάν μάλιστα οι φωστήρες μας πληροφορούνταν ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα, από φοιτητής μελετούσε τα απομνημονεύματα του Αβραάμ Λίνκολν, με ελαφρά τη καρδία θα τον χαρακτήριζαν μετριότητα…
Επειδή όμως εμείς δεν αγνοούμε την ιστορία μας που διαρκώς επαναλαμβάνεται, προκειμένου να μας στείλει η επανάληψη τα διαχρονικά της μηνύματα, καταθέτουμε την γνώση αυτή για όποιον φυσικά επιθυμεί να την πάρει. Επί του προκείμενου καταθέτουμε ένα απόσπασμα από επιστολή που έστ
Keywords
Τυχαία Θέματα