Προβληματισμένος ο Αβραμόπουλος από την «Ντορομανία»

Μπορεί στη ΝΔ να έχουν πάθει «ντορομανία», αλλά υπάρχουν και στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή της ασώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες... ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, παρόλο που τάσσεται υπέρ της ενότητας και της εθνικής συνεννόησης, δεν πετά και τη σκούφια του για την πανθομολογούμενη «μεταγραφή» της Ντόρας.

Κι αυτό για δύο λόγους, όπως λένε μετριοπαθή στελέχη της....
κεντροδεξιάς. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την… επόμενη μέρα στη γαλάζια πολυκατοικία.

Στην περίπτωση για παράδειγμα που η ΝΔ στις εκλογές
του Ιουνίου έρθει 2ο κόμμα τότε δεν θα ανοίξει απλά ο Ασκός του Αιόλου, αλλά το Κουτί της Πανδώρας. Εκτός αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας μετά από μια δεύτερη εκλογική ήττα…

Στην περίπτωση αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φάνταζε μέχρι πρότινος ως η φυσιολογική εξέλιξη για την ηγεσία της ΝΔ, όπως έλεγε τις προάλλες (και) ο Κώστας Καραμανλής σε φίλο του επιχειρηματία που συνάντησε στο σπίτι του στη Ραφήνα.

«Ο Αντώνης αν δεν τα καταφέρει κι αυτή τη φορά θα έχει πρόβλημα το βράδυ των εκλογών» φέρεται να είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Και στο ερώτημα του συνομιλητή του τι βλέπει για την επόμενη ημέρα ο Καραμανλής είπε: «ο Δημήτρης είναι η λύση, η φυσιολογική εξέλιξη».

Όλα αυτά μέχρι χθες. Με τη Ντόρα όμως αύριο μέσα στη ΝΔ και με τον Σαμαρά ηττημένο, θεωρείται βέβαιο πως η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρήσει να πάρει, με κάθε τρόπο, αυτό που της στέρησαν οι οπαδοί της ΝΔ το 2009…

Ο δεύτερος λόγος που ο Αβραμόπουλος είναι στα όρια της δυσφορίας έχει να κάνει με τις κακές σχέσεις που διατηρεί με την Ντόρα. Συνεργάτες του αντιπροέδρου πιστεύουν μάλιστα πως η Μπακογιάννη ως «συν-πρωθυπουργός» με τον Καραμανλή σχεδόν είχε επιβάλλει την παραμονή του στο υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να τον «κάψει» πολιτικά.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις βολές που κατά καιρούς έχει εξαπολύσει η Ντόρα εναντίον του Αβραμόπουλου, για τη στάση του να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως αυτό που βγαίνει από τη Συγγρού είναι ότι οι σχέσεις Σαμαρά- Αβραμόπουλου είναι άριστες, καθώς κι ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι από τους ένθερμους (;;;) υποστηρικτές της επιλογής να επιστρέψει η Ντόρα και μαζί και τα «ντοράκια» της…
http://kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα