Αναποτελεσματικός ο Τσίπρας, το λόγο έχουν Κουβέλης-Καμμένος

Υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την αλληλεξάρτηση της χώρας με τις Βρυξέλλες και δεν κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν
υποχρεωθούμε, συμπληρώνει. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και της.....
δανειακής σύμβασης καθώς και της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου
Άρα δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περιμένει ο κ. Τσίπρας και δεν συνεργάζεται με τα άλλα κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης, έστω και βραχυπρόθεσμης, προκειμένου η όποια διαπραγμάτευση με το εξωτερικό να έχει περισσότερη ισχύ και αποτελεσματικότητα. Και αν στην πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώσει παρεκτροπή ή υπαναχώρηση από οιοδήποτε κομματικό φορέα, δεν έχει παρά να τον καταγγείλει και να ζητήσει την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.
Άλλωστε αυτά που υποστηρίζει ο κ. Δραγασάκης δεν απέχουν από τις θέσεις των υπολοίπων κομμάτων πλην του ΚΚΕ. Οπότε αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε τη σημερινή στάση του αρχηγού της Αριστεράς, στόχος του οποίου ήταν η πτώση του δικομματισμού και η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, κάτι που συνέβη.
Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας, ως δεύτερος Σαμαράς, αυτό που επιδιώκει τώρα είναι η αυτοδυναμία του κομματός τους, προτάσσοντας έτσι το κομματικό από το εθνικό συμφέρον; Ούτως ή άλλως είναι υπέρ της απλής αναλογικής, γεγονός που αποκλείει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και προωθεί κυβερνήσεις συνεργασιών.
Όπως είχαμε γράψει, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δηλαδή από την 7η Μαΐου οι εξετάσεις για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχαν αρχίσει. Απ’ ότι φαίνεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να αναλάβει ως ηγέτης, όσο κι αν προσπάθησε να μιμηθεί κινήσεις και συμπεριφορά Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των μετεκλογικών του εμφανίσεων.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση άμεσα και ηγεσία με πυγμή, η οποία οφείλει να επαναδιαπραγματευτεί σκληρά τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την Ευρώπη. Η Ελλάδα δεν είναι «ψωροκώσταινα», όσο κι αν κάποια εξωθεσμικά συμφέροντα προσπάθησαν με έντεχνο τρόπο να μας πείσουν για το αντίθετο. Έχει πανθομολογούμενες δυνατότητες, μακρόχρονη ιστορία, περήφανο και εργατικό λαό και απαιτεί ίση συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Ο λαός θα αγκαλιάσει μία τέτοια πολιτική κατεύθυνση. Έτσι μετά την ακατανόητη απροθυμία του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί και την γενικότερη αδυναμία συνεννόησης των κομμάτων, η κίνηση της όποιας παράταξης αποδειχθεί τελέσφορη, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες, που βυθίζονται όλο και περισσότερο στην αβεβαιότητα και το χάος…
Pygmi.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα