ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Το κύρος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ και στη Δύση είναι μεγάλο. Καταρχήν λόγω των πρωτοβουλιών που ο ίδιος αναλαμβάνει σε πολλά επίπεδα. Επίσης διότι τον στηρίζει το ισχυρό Ελληνοαμερικανικό λόμπι αλλά και επειδή οι ΗΠΑ, η Αγγλία και άλλες δυτικές χώρες στηρίζουν το θεσμό του....
Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ως εκ τούτου οι οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επίσημοι που επισκέπτονται την Τουρκία, περνούν απαραιτήτως από το
Φανάρι όπου και έχουν πάντα να πουν κάποιο λόγο υποστήριξης, αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο του Παναγιότατου και προς τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ο Aντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία. επεσκέφθη και το Φανάρι όπου και είχε μια ιδιαίτερα θερμή συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος δεν παρέλειψε να ζητήσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τόσον κατά την επίσκεψή του στο Φανάρι και στις Τουρκικές αρχές, αλλά και σε συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ.

Ευχαριστούμε εκ βαθέων τον γνωστό για τα φιλελληνικά του συναισθήματα Αμερικανό Αντιπρόεδρο για τις υποδείξεις του προς την Τουρκία, πλην όμως όλες οι υποδείξεις των Δυτικών ηγετών που δεν συνοδεύονται με συγκεκριμένα μέτρα κατά των Τούρκων δεν έχουν δυστυχώς καμιά ελπίδα ευοδώσεως.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Αλλωστε δεν είναι μόνον η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που είναι κλειστή. Πολλά άλλα δικαιώματα του Πατριαρχείου παραβιάζονται. Ιστορικοί ορθόδοξοι ναοί μετατρέπονται σε τζαμιά, περιουσίες των Ρωμηών καταπατούνται και αιτήσεις ιεραρχών του θρόνου για να αποκτήσουν την τουρκική υπηκοότητα για να μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου Πατριάρχη απορρίπτονται από το Τουρκικό κράτος.

Η Τουρκία μόνον τότε θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του δυτικού παράγοντα αν οι υποδείξεις για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνοδευτούν με πρακτικά μέτρα που θα επιβληθούν ως αντίποινα για την Τουρκική αυθαιρεσία.

panayiotistelevantos.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα