Άλλα λέει ο Γιώργος, άλλα ακούει ο Βαγγέλης

Ενώ τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη (Ρέππας, Καστανίδης, Παπαϊωάννου, Διαμαντοπούλου) σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται διαμηνύουν πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος αυτός για να γίνουν εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με παρέμβασή του στην.....
τελευταία κυβερνητική επιτροπή επανέφερε το θέμα.

Πέρα από τη λογική της φθοράς του Γιώργου Παπανδρέου
που ποτέ δεν σταμάτησε να ακολουθεί, βλέπει πλέον ο ίδιος πως ίσως έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας με το να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών αυτή την κρίσιμη περίοδο. Και λέμε λάθος όχι γιατί δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά γιατί πίεσε με όλα τα μέσα που διέθετε στα τέλη Ιουνίου για να αναλάβει την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών προκειμένου να εμποδίσει βουλευτές που του ήταν πιστοί να παραιτηθούν ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Τώρα, που είναι πλέον αργά, έχει καταλάβει πως «το πράγμα δεν βγαίνει». Η λύση των εκλογών πιθανότατα να ήταν μια καλή διέξοδος για τον ίδιο, όμως ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται διατεθειμένος να… του κάνει τη χάρη.

Αντίθετα παρά τις έμμεσες αναφορές του Βενιζέλου ο Γιώργος Παπανδρέου στη Realnews της Κυριακής απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αν και από την αρχή φαινόταν το τι θα γίνει, πλέον όμως μπορούμε να μιλάμε για κανονική διαρχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με διαρροές στον Τύπο φτιάχνει το δικό του προφίλ, έχει διεκδικήσει να ενημερώνει τους δημοσιογράφους μόνος του και όχι με την «κεντρική» υποστήριξη και τέλος διακινεί τα δικά του σενάρια για το μέλλον της χώρας.

Για παράδειγμα η συμφωνία με την Φιλανδία φέρεται να ήταν μια δική του επιλογή, για την οποία ο πρωθυπουργός απλά έθεσε σε εφαρμογή το γνωστό του στιλ «κάνε έτσι αν έτσι νομίζεις».

Ο Παπανδρέου πάντως επιμένει να αρνείται τις εκλογές, μόνο που ο Βενιζέλος τώρα και στο μέλλον, θα επιμένει να μην ακούει – ειδικά αν τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα