Ο γιος του Καντάφι αμφισβητεί τις επιτυχίες των εξεγερμένων

Εκρήξεις και πυρά στην Τρίπολη

Σφοδρές μάχες εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τρίπολη. Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπου αρκετές συνοικίες έγιναν θέατρο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και....
εξεγερμένους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν
ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας ακούστηκαν μαχητικά που πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν ήταν σε θέση να καθορίσει με ακρίβεια ποιοι στόχοι επλήγησαν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραήμ επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν συγκρούσεις στην Τρίπολη, τις χαρακτήρισε όμως "μικρής έκτασης" και πρόσθεσε ότι διήρκεσαν μισή ώρα και ότι μικρές ομάδες των εξεγερμένων εξουδετερώθηκαν.

Στο μεταξύ ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του λίβυου ηγέτη, είπε σήμερα ότι ούτε ο συνταγματάρχης, ούτε ο ίδιος θα παραδοθούν και αποκάλεσε τους εξεγερμένους "παράνομους".

"Είναι αδύνατον να παραδοθούμε. Είμαστε στη γη μας. Έξι μήνες, ένα χρόνο, ακόμα και δυο, κανένα πρόβλημα θα περιμένουμε", είπε σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από λιβυκά δορυφορικά κανάλια.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι χαρακτήρισε παράλληλα τους ισχυρισμούς των εξεγερμένων περί του ότι κατήγαγαν στρατιωτικές νίκες σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων "φαντασιοπληξίες".

Στην Τατζούρα, συνοικία της Τρίπολης, την οποία πλέον ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί σκοτώθηκαν 123 εξεγερμένοι, όπως είπε ο Μοχάμεντ αλ Χαρίζι, στέλεχος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Οι μαχητές των εξεγερμένων ελέγχουν επίσης τη συνοικία Σουγκ αλ Τζομάα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, είπε ένας εξ αυτών.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να σχηματίσει μια "επιτροπή υψηλού επιπέδου", για να ερευνήσει εγκλήματα που καταγγέλλει ότι διέπραξε το NATO, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, συνομίλησε με τον Μπαν Γκι-Μουν τηλεφωνικά και ο ΓΓ του ΟΗΕ υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα