«Αγώνας δρόμου» ποίος θα στείλει ποιον πρώτο στο διεθνές ποινικό δικαστήριο

Το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων πολέμου ICC (International Criminal Court) θα ανακοινώσει τη Δευτέρα την απόφασή του σχετικά με το αίτημα για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Muammar al-Gaddafi με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας (όχι όλης αλλά μέρους αυτής...)
Το αίτημα έχει υποβληθεί από τον.....
εισαγγελέα Luis Moreno-Ocampo .

«Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το τμήμα
προκαταρκτικών ερευνών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του που αφορά το αίτημα που υποβλήθηκε στις 16 Μαΐου του 2011 για τρία εντάλματα σύλληψης κατά του Saif Al Islam Gaddafi and. και κατά του Abdullah Al-Senussi» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ICC.

Ο εισαγγελέας Luis Moreno-Ocampo είχε ζητήσει στις 16 Μαΐου από τους δικαστές να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εναντίον του Καντάφι, του γιου του και του επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Luis Moreno-Ocampo δήλωσε ότι ο ίδιος ο Gaddafi διέταξε και ήλεγχε τις επιθέσεις κατά άοπλων πολιτών.

Ο Λίβυος ηγέτης και ο γιος του, καθώς και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, συνεδρίαζαν με στόχο «το σχεδιασμό και την καθοδήγηση αυτών των επιχειρήσεων», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Και μετά ξύπνησαν...

Το ICC θα πρέπει να γνωρίζει βέβαια πριν βγάλει απόφαση για τον Gaddafi ότι υπάρχει η περίπτωση να δικάσει το ίδιο το ΝΑΤΟ για εγκλήματα πολέμου όπως ζήτησε ο αμερικανός γερουσιαστής Dennis Kucinich σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησιογραφικό site The Black Star News δήλωσε πως ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με το ICC για να εξετάσει πιθανές ποινικές ευθύνες διοικητών του ΝΑΤΟ γύρω από εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί.

«Εάν έχουν σκοτωθεί άμαχοι από το ΝΑΤΟ τότε αυτό πρέπει να απολογηθεί. Εάν σκοτώνεις αθώους ανθρώπους τότε πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες», ενώ διευκρίνισε πως μια έρευνα από το ICC, -στο οποίο ανέφερε πως έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή- δε θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες μέλη της συμμαχίας παρά μόνο τους διοικητές που είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στη Λιβύη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα