ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Η καταδίκη των συκοφαντών του κ. Ρουσόπουλου ελπίζω ότι θα γίνει μάθημα στη Μονή Βατοπαιδίου. Οτι θα την βοηθήσει να αντιληφθέι ότι ο διασυρμός της Μονής και γενικότερα του Αγίου Ορους και της Εκκλησίας δεν θα γίνει με επίθεση δημοσίων σχέσεων και.....
δημοσιογραφικές καμπάνιες αλλά με ένδικα μέσα.

ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΟΣ

Δεν θα κουραστώ να επαλαμβάνω σε όλους ότι τα ποινικά θέματα λύνοναι ΜΟΝΟΝ στα δικαστήρια.

Είναι αλήθεια ότι τα ΜΜΕ
συνετέλεσαν τα μέγιστα στην υπόθεση Βατοπαιδίου (το οποίο έκριναν σκάνδαλο πριν την ετυμηγορία της δικαιοσύνης!!!), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και η αντιστροφή των δεδομένων μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Από τη στιγμή που διαμφισβητείται και μάλιστα από το ίδιο το κράτος το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδος δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος τρόπος να σταματήσει η διαμφισβήτηση εκτός από την ετυμηγορία των δικαστηρίων.

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ

Ούρλιαζε ο Τράγκας, ο Βλάχος, ο Αυτιάς και η Παπαρήγα και οι υπόλοιποι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εναντίον του μοναστηριού. Κλέφτες τους ανέβαζαν (πριν την ετυμηγορία δικαστηρίου εννοείται!) και Θεομπαίκτες τους κατέβαζαν, αλλά αυτά τα αχαρακτήριστα δεν σημαίνει ότι αφαίρεσαν την ιδιοκτησία της λίμνης από τη Μονή.

Την ιδιοκτησία της λίμνης κινδυνεύει το μοναστήρι να τη χάσει τώρα, επειδή διαμφισβητείται με υπουργικές αποφάσεις, από το ίδιο το κράτος. Ετσι ο μόνος τρόπος που μπορεί να κατοχυρωθεί τελεσίδικα και οριστικά στη Μονή είναι μετά από την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Και έτσι πρέπει να γίνεται πάντοτε. Η δικαιοσύνη αποδίδεται και πρέπει να αποδίδεται από τους λειτουργούς της Θέμιδος και όχι από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι γράφουν για λόγους εντυπωσιασμού, ακροαματικότητας και για να εξηπηρετήσουν κομματικά ή άλλα σχέδια. Αλίμονον αν οι αθώοι και οι ένοχοι ανακηρύσσονται από τα τηλεπαράθυρα και τα ιστολόγια.

Η στάση του κ. Ρουσόπουλου πρέπει να προβληματίσει πολύ τη Μονή. Οι συκοφάντες του υποχεώθηκαν από τα δικαστήρια να απολογηθούν. Ούτε που θα διανοηθούν εφεξής να τον ξαναβάλουν στο στόμα τους ως “συντονιστή του σκανδάλου του Βατοπαιδίου”.

ΝΟΜΙΚΗ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Αντί λοιπόν η Μονή να αναλίσκεται, όπως διαπιστώνω από την αρθρογραφία και την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων, ίσως και μηνών, σε επίθεση δημοσίων σχέσεων, καλύτερα να ακολουθήσει τη μόνη ενδεδειγμένη οδό που ακολούθησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι υπάρχουν πολλοί και διακεκριμένοι νομικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας από τη Μονή Βατοπαιδίου.

Γιατί δεν τους επιστρατεύουν για να κάνουν προοσφυγή σε τριτοβάθμιο δικαστήριο; Αν πάλιν φοβούνται ότι ο
Keywords
Τυχαία Θέματα