XAMENOI HΡΩΕΣ ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ

Στις 15/09/1994 ένα από τα ελικόπτερα Heuy (ΕΣ 633) που είχε προμηθευτή η Ελλάδα και ήταν από τον πόλεμο του Βιετνάμ ,κατέπεσε στην περιοχή Τερψιθεας Δραμας σκοτώνοντας 10 ήρωες (πιλότους και δασοκομάντος ).
Το ελικόπτερο δεν ειχε όργανα νυκτερινής πτήσης και οι πιλότοι δεν διέθεταν ατομικές διόπτρες νυκτός .Έτσι δυστυχώς το μοιραίο έγινε και στέρησε από την πατρίδα μας ένα μέρος από το καλύτερο μέχρι και σήμερα σώμα δασοπυρόσβεσης που.....
υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα
και στην διάλυση του λίγα χρόνια μετα εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες .Την ίδια εποχή στην Ελλάδα καλύτερα ελικόπτερα (δικινητήρια ΑΒ212) έκανα πτήσεις πολιτικών ,στρατιωτικών και καλλιτεχνών.
Μέσα στα συντρίμμια του ελικόπτερου βρέθηκε το φιλμ από την κομματιασμένη κάμερα ενός δασοκομαντος και τις εικόνες μπορείτε να τις δείτε στα επόμενα 2 βίντεο-αφιέρωματα που ακολουθούν και περιέχουν μέρος απο την δράση αλλα και πληροφορίες σχετικά με το σώμα των Δασοκομαντος.
Η πολιτεία ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει πουθενά .Το μνημόσυνο γίνεται χάρη στη προσωπική εργασία συνάδελφων ,φίλων και του συλλόγου Καταδρομών Καβάλας χωρίς ποτέ η πολιτεία να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον έστω και για το μνημόσυνο των Ηρώων

Part 1


part 2


ΑναγνωστηςΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα