Μάνος Κώνστας - Εθνικό Μέτωπο

Ο Μάνος Κώνστας μιλά για το Εθνικό Μέτωπο στο elkosmos.gr

Πριν λίγες εβδομάδες ο ΕΚ, προχώρησε στην δημοσίευση του "μανιφέστου" του "Εθνικού Μετώπου". Η δημοσίευση αυτή προκάλεσε αρκετές ερωτήσεις αλλά και αρκετές συζητήσεις γύρω από το τι ακριβώς είναι το Εθνικό Μέτωπο και ποίοι οι σκοποί του. Έτσι ο "ΕΚ" φρόντισε να συναντηθεί με έναν από τους συντελεστές του Μετώπου, τον Μάνο Κώνστα, προκειμένου να ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις.
ΕK- Κύριε Κώνστα, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι ακριβώς είναι το....
Εθνικό Μέτωπο. πολιτικό κόμμα, οργάνωση, σύλλογος ή μια παρέα
φίλων;
Το Εθνικό Μέτωπο είναι πολιτικό κίνημα, με την προβλεπόμενη θεσμική νομιμοποίηση κόμματος. Πρόκειται για μια συλλογικότητα που ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα για χρόνια. Κατήγγειλε το μεταπολιτευτικό σύστημα, διατύπωσε πολιτική πρόταση και επισήμανε την πορεία παρακμής της πατρίδας και της κοινωνίας. Ανέστειλε τη δράση του αλλά τα στελέχη του εξακολούθησαν τον αγώνα από πολλές επάλξεις. Θεωρώ, ότι συνέβαλλε αποφασιστικά στην διάχυση των πατριωτικών ιδεών και στην διαμόρφωση ριζοσπαστικού δημόσιου λόγου.
EK: Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την επαναδραστηριοποίηση του Μετώπου;
Διαπιστώσαμε, παλιοί και νέοι συναγωνιστές , ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό εκπροσώπησης των ιδεών του πατριωτικού κινήματος. Οι σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, που φανέρωσαν την πλήρη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος επιβάλλουν την συγκρότηση πολιτικού σχηματισμού ο οποίος να εκφράζει ενωτικά, ακηδεμόνευτα και αυθεντικά όσα πιστεύουμε. Η ίδια η κυριαρχία αμφισβητείται από τους μηχανισμούς που τόσο εύστοχα είχαμε και προ ετών αναφέρει, οι τράπεζες ρήμαξαν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η ιστορία , η παιδεία, η γλώσσα γίνονται αντικείμενα σκληρής επίθεσης, η λαθρομετανάστευση έχει λάβει μορφή επιδημίας και καταστρέφει την ίδια μας την υπόσταση, ο δημόσιος πλούτος εκποιείται. Δεν είναι δυνατόν να απέχουμε ή να παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εκτονωτική αρθρογραφία ή φιλολογικές συναντήσεις. Οφείλουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τον πολιτικό μας λόγο, να δείξουμε ότι υπάρχει ο δρόμος της πατρίδας, ο δρόμος της εθνικής συνεκτικής κοινωνίας, ένας άλλος δρόμος.
EK: Αναφερθήκατε σε ένα ιδεολογικό έλλειμμα που υπάρχει στον εθνικιστικό χώρο. Πως το προσδιορίζετε αυτό;
Περισσότερο θα έλεγα ότι υπάρχει πολιτικό έλλειμμα. Οι ιδέες διαδόθηκαν και καθημερινά διαδίδονται. Αυτό γίνεται τόσο γιατί δημιουργήθηκαν ζωντανοί θύλακες αντίστασης όπως ο δικός σας δικτυακός τόπος , όσο και γιατί εκ των πραγμάτων τίθενται στην κοινωνία καθώς οδηγείται σε αδιέξοδα, που προέρχονται από την παγκοσμιοποίηση και το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Το κύριο ζήτημα είναι η πολιτική εκπροσώπηση, η διαμόρφωση δηλαδή μιας άλλης πολιτικής πρότασης που θα εκπορεύεται από την ιδεολογία μας και θα προτείνει λύσεις για την σημερινή κατάσταση. Ιδεολογικά ίσως, χρειάζονται αποσαφηνίσεις αλλά και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από ένα ευρύτ
Keywords
Αναζητήσεις
κώνστας μανος, εθνικο μετωπο κωνστας
Τυχαία Θέματα