Spiegel: «To φάντασμα της ελληνικής χρεοκοπίας»

Με νέο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στο "φάντασμα που πλανιέται πάνω από τη Γερμανία" που δεν είναι άλλο από "Το φάντασμα της ελληνικής χρεοκοπίας".

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις πολιτικών της χώρας, ανάμεσά τους ο αντικαγκελάριος και υπουργός οικονομίας Φίλιπ Ρόσλερ, καθώς και ο.....
υπουργός μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ.

Επιπλέον, πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου στο ερώτημα: «Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα
να χρεοκοπήσει;»

Πέτερ Μπόφιγκερ, οικονομολόγος, εκ των «σοφών» συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης: «Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε την πυρηνική τήξη ολόκληρης της Ευρώπης».

Τόμας Μάγιερ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Deutsche Bank: «Όποιος πιστεύει ότι η χρεοκοπία θα έλυνε το πρόβλημα, είναι αθεράπευτα αφελής. Το πιο σωστό θα ήταν μια λογική συμμετοχή των ιδιωτών δανειστών (σ.σ.: στη μείωση του χρέους). Το μέσο γι αυτό θα ήταν η έκδοση ενός ευροδανείου. Με αυτό θα αγοράζονταν ελληνικά ομόλογα, τα οποία θα πωλούνταν κατόπιν στην Ελλάδα σε τιμή αγοράς».

Ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών αναφέρει: «Πρέπει να σταματήσουμε να προκαλούμε με τα λόγια μας τη χρεοκοπία. Μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, θα δημιουργούσε τεράστια καινούρια».

Ο Κάρστεν Σνάιντερ, εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών σε δομοσιονομικά θέματα: «Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πρόσκληση στους κερδοσκόπους να επιτεθούν και σε άλλες αδύναμες χώρες, καθώς και στο σύνολο της ευρωζώνης».

Ότο Φρίκε, βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών: «Η απάντηση βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων - της πολιτικής της ελίτ, της διοίκησης, αλλά και του πληθυσμού της. Η κυβέρνηση μας έδειξε πάντως, ότι δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που ζητούν καθημερινά την άμεση έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όπως ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας του Μονάχου ifo Χανς-Βέρνερ Σιν.

http://www.newscode.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα