«PSI, παρελάσεις και άλλα πολλά»

Αγαπητοί Αναγνώστες και Αγαπητές Αναγνώστριες,
Δυστυχώς διαπιστώνω ότι το «μελάνι» χύνεται άφθονο, από και προς όλες τις κατευθύνσεις, με σκοπό μόνο και μόνο, να συντελέσουν στην γενική σύγχυση.
Και δικαίως θα με ρωτήσει κάποιος, «μήπως κι εσύ δεν κάνεις το ίδιο; γράφεις επί παντώς επιστητού και επιπλέον, παραμένεις και ανώνυμος!».
Κάντε λίγη υπομονή. Ίσως αυτά που λέω να μην έχουν σκοπό να.....
μπερδέψουν. Αν τα διαβάσετε με προσοχή, ενδεχομένως, να μπείτε σε σκέψεις που ως τώρα δεν είχατε.
Συμμετοχή Ιδιωτικού Τομέα (PSI)
Μας «φάγανε τα’αυτιά», οι τηλεοράσεις, ότι πέτυχε
το PSI. Από την άλλη πετάγεται η «ειδησούλα» ότι έχουμε «πιστωτικό γεγονός».
Αφρίζουνε δημοσιογράφοι και πολιτικοί. Ένθεν και ένθεν. «Επιτυχία» λεν οι μέν. «Χρεωκοπία» φωνάζουν οι δε. Και άντε πάλι απ’την αρχή!
-> Και τι πετύχαμε;
- - Την έξοδο στις αγορές!
-> Και τι είναι οι αγορές;
- - Αυτοί που πουλάνε χαρτονομίσματα!
-> Και που τα βρίσκουν;
- - Τα τυπώνουν ρε παιδιά!!!
-> Μα, τα κράτη δεν τυπώνουν τα χαρτονομίσματα;;;;;;;;;;;;;;;;;
- - ΧΑ! ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Τα δολάρια τα τυπώνει η FED (Federal Reserves Bank – Οικονομικός οργανισμός του Ιδιωτικού Τομέα), τα ευρά τα τυπώνει η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα το Λουξεμβούργο, μέτοχοι αυτής είναι πέντε ιδιωτικές τράπεζες της ευρώπης και μερικές δεκάδες Κεντρικές Τράπεζες). Αντίστοιχα, σε πολλές χώρες, η εκτύπωση χαρτονομίσματος, έχει εκχωρηθεί σε Κεντρικές Τράπεζες, των οποίων οι μέτοχοι είναι ΙΔΙΩΤΕΣ.
-> Δηλαδή, τα κράτη αγοράζουν χρήμα από ιδιώτες; Πως;
-- ΝΑΙ. Τα κράτη, πηγαίνουν στους ιδιώτες που τυπώνουν το χρήμα και αγοράζουν, αφήνοντας ένα «ενέχυρο». Το όνομα του ενέχυρου είναι «δημόσιο ομόλογο». Με αυτό υποχρεώνονται να επιστρέψουν περισσότερο χαρτονόμισμα από αυτό που έλαβαν.
-> Μα που θα βρούν κι άλλο χαρτονόμισμα;;
-- Από τις «αγορές». Από τους ίδιους ιδιώτες, δηλαδή που αγόρασαν το ομόλογο. Εκδίδιντας νέα ομόλογα, για να ξεχρεώσουν τα παλιά.
-> Μα έτσι δεν ανεβαίνει το ΧΡΕΟΣ;
-- Φυσικά! Ώσπου κάποια στιγμή, τα κράτη δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα πανωτόκια.
-> Ε και τότε; Τι θα γίνει θα ξεμείνουν οι αγορές από ρευστό και τα πτωχεύσουν!
-- ΟΧΙ ΔΑ! Είπαμε ότι οι «αγορές» τυπώνουν χαρτονομίσματα. Άρα δεν ξεμένουν ποτέ. Τα κράτη όμως έχουν να πληρώσουν εκτός από τις αγορές ένα σωρό μισθούς, συντάξεις, έργα κοινής οφελείας (και λίγο ή πολύ και «μπαχτσίσια κάτω από το τραπέζι»). Άρα έχουν ανάγκη από χρήμα. Οπότε καταφεύγουν σε νέους δανειστές.
-> Και το πρόβλημα λύθηκε; Είναι καλύτεροι οι νέοι δανειστές;
-- Ε, όχι δα! Το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΧΙ, είναι οργανισμοί που ιδρύθηκαν από τους μετόχους του FED, της DOITCHE BANK και όλων αυτών που πουλάνε χαρτονόμισμα. Απλά, για να μην χάσουν το μονοπώλιο της εκτύπωσης, δανείζουν με τα «υποκαταστήματά» τους λίγο χαρτονόμισμα, ώστε να «κρατήσουν τους πελάτες», όπως κάθε καλός έμπορος!
-> Μα καλά, και τα κράτη το δέχονται;;;;;
--
Keywords
Τυχαία Θέματα