Moody’s: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους - Στο C η αξιολόγηση εάν...

Δυσμενείς θα είναι οι επιπτώσεις μίας πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με σημερινό report του οίκου αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος επισημαίνει ότι οι συνέπειες είναι δύσκολο να ελεγχθούν και να υπολογιστούν.
Μάλιστα, ο οίκος θεωρεί ότι οι αρνητικές εξελίξεις δε θα μείνουν μόνο στις αδύναμες περιφερειακές οικονομίες, αλλά θα επεκταθούν και σε....
ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμη και αν το είδος της αναδιάρθρωσης
είναι ήπιο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν υποβαθμίσεις αξιολογήσεων, αύξηση του κόστους δανεισμού, πτώση των κεφαλαιαγορών και δυσκολία άντλησης κεφαλαίων λόγω μείωσης της εμπιστοσύνης.
Ωστόσο, η Moody’s επιχειρεί να δώσει και μία άλλη διάσταση. Αυτή του κατά πόσο η αναδιάρθρωση θα θέσει σε βιώσιμη τροχιά το χρέος της Ελλάδας. Σε μία τέτοια περίπτωση οι συνέπειες θα είναι μικρότερες τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για την πιθανή μετάδοση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τέλος, αναφέρει ότι μία χρεοκοπία θα μείωνε την αξιολόγηση της Ελλάδας στο Ca ή στο C όπου και θα παρέμενε για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος θα χρειαζόταν επιπλέον κεφάλαια ώστε να καλύψει τις απώλειες ενώ η πρόσβαση τους στις κεφαλαιαγορές παρέμενε αδύνατη.

www.bankingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα