Focus: «Έρχεται η εισφορά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα; »

Με τίτλο «Έρχεται η εισφορά αλληλεγγύης προς την Ελλάδα;» το Focus σε ρεπορτάζ του οικονομικού συντάκτη Uli Dönch θεωρεί σίγουρο ότι για Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα θα καθιερωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, επειδή
καμία από τις χώρες αυτές δεν θα καταφέρει να εξοφλήσει τα χρέη της εμπρόθεσμα! Το αποτέλεσμα θα είναι, ο Γερμανός φορολογούμενος να κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη…«Πριν ακριβώς ένα χρόνο οι Έλληνες παραδέχθηκαν ότι δεν τα....
καταφέρνουν μόνοι τους αλλά χρειάζονται τη βοήθεια της Ευρώπης, κυρίως τη στήριξη της οικονομικά ισχυρής Γερμανίας. Έναν χρόνο μετά την απόφαση για τη χορήγηση των 110 δισ. ευρώ νέα έκκληση βοήθειας έρχεται από την Ελλάδα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητά περισσότερο χρόνο και μικρότερα επιτόκια για τα δάνεια. Ήταν αναμενόμενο αφού η Ελλάδα κάτω από το βάρος του χρέους απειλείται με κατάρρευση. Ηταν άλλωστε γνωστό από τον Μάιο 2010 αλλά κανείς δεν τολμούσε να πεί την αλήθεια», αναφέρεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, που φτάνει στο συμπέρασμα ότι «σήμερα, οι αριθμοί δείχνουν το πόσο λίγο βοήθησε το αποκαλούμενο «πακέτο διάσωσης».
Ένας πολίτης με αυτά τα οικονομικά στοιχεία θα ήταν χρεοκοπημένος. Όχι όμως και μια χώρα. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί μας εξηγούν συνεχώς ότι η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις και αυτό θα γίνει αν τη διευκολύνουμε να απαλλαγεί λίγο από το βάρος του χρέους. Πρόκειται για παραλογισμό. Οι Έλληνες δεν τα καταφέρνουν. Όχι επειδή δεν το θέλουν -ο ελληνικός λαός υποφέρει από τα προγράμματα λιτότητας τα οποία κανένας Γερμανός πολιτικός δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει λόγω πολιτικού κόστους-αλλά επειδή για λόγους καθαρά αριθμητικής είναι αδύνατο. Μια οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν την ίδια στιγμή το κράτος περικόπτει δραστικά τις δαπάνες και αυξάνει τους φόρους”.
Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «Τί περιμένει τη Γερμανία ; Πώς θα χρηματοδοτήσουμε τη διάσωση της Ελλάδας & Σία όταν το πακέτο των 750 δις. ευρώ για ολόκληρη την Ευρώπη εξαντληθεί ; Το Βερολίνο έχει τρεις δυνατότητες. Μεγαλύτερη χρέη; Απαγορεύονται από το σύνταγμα. Περικοπές κοινωνικών δαπανών; Θα ξεσηκωθούν οι ασφαλισμένοι. Αύξηση φόρων; Μάλλον, αλλά ποιοι; Η κυβέρνηση θα ανακαλύψει ένα νέο φόρο υπέρ της Ελλάδας, τον Soli ( σ.σ. σύντμηση της λέξης Solidarity, αλληλεγγύη). Ακριβώς όπως όλοι εμείς οι φορολογούμενοι δεχθήκαμε τον Soli για την επανένωση της Γερμανίας, θα πληρώσουμε και την εισφορά για την ευρωδιάσωση. Θα προσπαθήσουν και πάλι να μας «πουλήσουν» το παραμύθι ότι ο φόρος αυτός θα είναι περιορισμένης διάρκειας. Εμείς όμως ξέρουμε καλύτερα ότι ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της Γερμανίας οι πολιτικοί δεν κατήργησαν αναδρομικά φόρο”.

http://politicanea.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα