Financial Times: Φουλ ολοταχώς για χρεοκοπία η Ελλάδα!

Στο έκτακτο Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου θα αποφασιστεί, σε μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τέσσερις ημέρες μετά, η αναθεώρηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, με το «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος κατά 50-60% και με την Γαλλία να εξακολουθεί να διαφωνεί, όπως και η ΕΚΤ.

Επιβεβαιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των....
Financial Times.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, προερχόμενοι από την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη, συμφωνούν μέχρι στιγμής στα εξής σημεία:

- Η πτώχευση της Ελλάδας πρέπει να γίνει στο ευρύ πλαίσιο της λογικής της 21ης Ιουλίου, όμως το haircut πρέπει να είναι μεγαλύτερο και ενδεχομένως να διαφέρει ανάλογα με τις λήξεις των ομολόγων.

- Θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μια λογική σταδίων και ευρείας εμπλοκής από τους κοινοτικούς φορείς, άρα και την ΕΚΤ.

Σε ό, τι αφορά τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, αυτές θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες. Στο καθεστώς της επιλεκτικής χρεοκοπίας βρισκόμαστε ήδη από τις 25 Ιουλίου, όταν οι τρεις μεγαλύτεροι οίκοι (S&P, Moody’s, Fitch) αποφάσισαν ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών. Το θέμα από εδώ και εμπρός πλέον είναι, εάν αυτήν την χρεoκοπία θα την βιώσουμε με ευρώ η δραχμή, κάτι που μεταφράζεται ως εξής: Στην μία περίπτωση η ακρίβεια και η πτώση από την άλλη των εισοδημάτων θα είναι τέτοια που θα μας εξολοθρεύσει και από την άλλη με την δραχμή αρχικά θα δυσκολευτούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας, αλλά τελικά θα τους βρούμε μόλις η εγχώρια παραγωγή αποκατασταθεί! Οψόμεθα!

http://www.prionokordela.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα