Όταν το όνειρο γίνεται εφιάλτης.

Γράφει ο Δημήτρης Βουλγαρίδης

Η μέρα ήταν πολύ κουραστική για την Άνγκελα, έτσι όταν ξάπλωσε στο κρεβάτι δεν κατάλαβε καν αν αποκοιμήθηκε και έβλεπε όνειρο ή ήταν ακόμα ξύπνια.

"Έχεις μπλέξει άσχημα! Το έχεις καταλάβει;", άκουσε μια φωνή από το βάθος του δωματίου.

- Ποιος είσαι; Δεν σε βλέπω καλά... Δεν καταλαβαίνω τι μου λες!

- Δεν έχει σημασία αν δεν με βλέπεις. Σημασία έχει να καταλάβεις ότι έχεις μπλέξει. Γι' αυτό ήρθα, για να σε προειδοποιήσω. Ξέρεις και εγώ έτσι την πάτησα. Πίστεψα ότι οι Έλληνες είναι....
εύκολη υπόθεση, αλλά δυστυχώς κατάλαβα κάποια
πράγματα πολύ αργά.

- Γνωρίζω τη φωνή σου! είσαι ο....

- Ναι εγώ είμαι. Και βλέπω πάλι αυτούς τους ίδιους να μας αντιστέκονται. Και όπως φαίνεται και πάλι αυτοί θα δείξουν το δρόμο ...πάλι αυτοί θα δώσουν το σύνθημα σ' ολόκληρη την Ευρώπη ότι μπορούν να μας αντιμετωπίσουν. Πάλι αυτοί θα μας χαλάσουν τη δουλειά.

- Ξέρεις τα πράγματα δεν είναι όπως τότε. Το σχέδιο που έχουμε σήμερα είναι πολύ καλύτερο. Σήμερα είμαστε φίλοι. Άλλωστε σαν φίλοι και συνεταίροι τούς προσεγγίσαμε καλύτερα. Έτσι και πιο χαλαροί ήταν, αλλά και οι δικοί μας αντί να βασανίζουν πατριώτες, λάδωναν προδότες και κάναμε τη δουλειά μας πιο άνετα και εύκολα.

- Δεν ξέρω αν έχεις τα ίδια αποτελέσματα, πάντως παραδέχομαι ότι τουλάχιστον είναι πολύ φτηνότερο. Αφού πρόκειται για επίθεση με χαρτιά και αέρα κοπανιστό και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

- Αποτελεσματικότερο... ότι είχαμε καταλάβει τότε το καταλάβαμε και σήμερα: λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, καύσιμα, δίκτυα, ναυπηγεία, μέσα ενημέρωσης, πολεμική βιομηχανία, τηλεπικοινωνίες, ακόμα και το πόσιμο νερό. Τότε τους αφήσαμε τουλάχιστον τα σπίτια τους, όμως αυτή τη φορά δεν θα συμβεί ούτε αυτό.

- Εντάξει, το σχέδιο είναι καλό, αλλά θα μπορούσατε να το εφαρμόσετε καλύτερα. Χρησιμοποιήσατε τους ίδιους, τις ίδιες οικογένειες, που χρησιμοποίησα και εγώ. Παραπλάνηση το λες εσύ αυτό; Τόσα εκατομμύρια είναι, δεν υπήρχαν άλλοι για να κάνουμε πιο καλυμμένα τη δουλειά μας;

- Ξέρεις μπορείς να βρεις πολλούς, για να τους εκμαυλίσεις. Αλλά για τόσο λεπτές δουλειές, καλό είναι να εμπιστεύεσαι τελειωμένα καθάρματα, που συγχρόνως διαθέτουν και μία μακρά παράδοση συνεργασίας μαζί μας.

- Όμως αφού τους ανακάλυψαν, δεν έπρεπε να καρφωθείς και να τους υποθάλπεις μέσα στη χώρα μας.

- Δεν με νοιάζει αυτό. Επίτηδες τους έχω εδώ, για να τους δείχνω στους "ατίθασους". Έτσι οι κακόμοιροι κάνουν ότι τους ζητήσω. Μέχρι και "πιστοποιητικό υποταγής" τους έβαλα να υπογράψουν. Αυτοί λοιπόν εκτός από τη χώρα τους λειτουργούν και ως παράδειγμα υποταγής για ολόκληρη την Ευρώπη. Για να καταλάβουν όλοι ποιος είναι τ' αφεντικό. Έτσι κατάφερα η Ελλάδα να εξάγει φόβο και δουλικότητα, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και μετά λένε ότι η Ελλάδα δεν εξάγει τίποτα. Εξάγει και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, αλλά φυσικά μόνο ότι συμφέρει εμάς.

- Είσαι εξαιρετική, θα ήθελα να
Keywords