Ζητείται σεβασμός...

Το θέμα δημοσιογραφικά «πουλάει» –και αφού «πουλάει» διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες από κανάλια (κυρίως), σάιτ και εφημερίδες.

Η προσωπική τραγωδία που βιώνει η κοπέλα που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, παραμερίζεται μπροστά στην προσπάθεια να...

δοθούν στοιχεία για το κίνητρο της μασκοφόρου που κατέστρεψε τη ζωή της. Ένα κοινό (αναγνωστικό και τηλεοπτικό) που έχει περιέργεια-σφουγγάρι, περιμένει πληροφορίες με «πιπέρι», με χρώμα ροζ, με παρασκήνιο. Και κάποια (λίγα) Μέσα αν δεν του δίνουν τέτοια στοιχεία, τουλάχιστον τα
υπαινίσσονται. Τα κανάλια παρέχουν καθημερινά χρόνο σε αφθονία, αλλά όχι στοιχεία. Επαναλαμβάνουν τα ίδια, σε μια ανακύκλωση που δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο, αλλά ο καταναλωτής εικόνων, ο τηλεθεατής, αγοράζει:

-τις ίδιες δηλώσεις νομικών,
-τις ίδιες εκτιμήσεις γιατρών,
-τις ίδιες περιγραφές περιοίκων και αυτοπτών,
-το ίδιο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, που δείχνει τη γυναίκα να βγαίνει από το αυτοκίνητό της και να κατευθύνεται στο γραφείο της,
-τις ίδιες πληροφορίες των ρεπόρτερ.

Και μαζί με όλα αυτά, αφθονία φωτογραφιών τού θύματος, με πλέγμα στο πρόσωπο (ένα πλέγμα που σε κάποιες εικόνες αρχίζει να αραιώνει και να φαίνονται τα χαρακτηριστικά). Φωτογραφίες όλο ζωντάνια, με χρώματα, όμορφα ντυσίματα και με κίνηση χαράς, που προφανώς τις πήραν από διαδικτυακούς λογαριασμούς τού θύματος.

Έξι μέρες μετά τον περαστικό που σόκαρε την Ελλάδα, σε ωριαίο τηλεοπτικό δελτίο είχαν αφιερωθεί στο θέμα (χωρίς ουσιαστικά τίποτα καινούργιο) 18 λεπτά, δηλαδή περίπου το 1/3 της συνολικής διάρκειας του δελτίου.

Όσο για τις εκτιμήσεις; Την πρώτη ημέρα –πριν καν περάσει 24ωρο!– μια εφημερίδα είχε αποφανθεί ότι στην υπόθεση κρύβεται «τυφλό ερωτικό πάθος» και «αντίζηλος» και την έκτη ότι υπάρχει «θυελλώδες παρελθόν» με «έρωτες, πάθη και αστυνομικά τμήματα».

Αυτές τις ώρες, που ένας νέος άνθρωπος ζει ανείπωτο δράμα, ζητείται σεβασμός. Και ας «πουλάει» όσο θέλει το θέμα.

http://harddog-sport.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα