Βόρεια Κορέα: Το σκοτεινό παρακράτος πίσω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπολύει ένας βορειοκορεάτης λιποτάκτης ο οποίος ήταν από τους προπαγανδιστές του πατέρα του αυταρχικού ηγέτη της Πιονγιάνγκ.Ο Γιάνγκ Γιν Σουνγκ μίλησε στο CNN και υποστήριξε...

ότι μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ και την διαδοχή του από τον Κιμ Γιογνκ Ουν «ο λαός της Βόρειας Κορέας δεν κατάλαβε τι έγινε με το απολυταρχικό σύστημα που υποστήριζε το Κιμ Γιονγκ Ιλ».

Αυτό το σύστημα σύμφωνα με τον Σουνγκ, έχει το όνομα Τμήμα Οργανισμού και Καθοδήγησης,
το οποίο είχε το καθήκον της εκπαίδευσης του Κιμ Γιονγκ Ουν καθώς ανέβαινε τα σκαλιά της εξουσίας και αποτελούταν από τους φίλους του από το πανεπιστήμιο.Ο Σουνγκ, μίλησε και για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας ότι μετά τον θάνατο του πατέρα του είναι «πολιτικά ορφανός», καθώς όπως δηλώνει «δεν έχει κανέναν φίλο μέσα στη Βόρεια Κορέα». Ο Σουνγκ, τονίζει ότι όταν ο Κιμ Γιονγκ ανέβηκε στην εξουσία έπρεπε να συνεργαστεί με το «δίκτυο» του πατέρα του, ωστόσο «η ομάδα αυτή δεν σέβεται τον Ουν όπως σεβόταν τον Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι συμβολικά ο επικεφαλής του κράτους».Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Κιμ Γιονγκ ΙλΠαράλληλα, ο Σουνγκ αναφέρθηκε και στο παρελθόν του με τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, αναφέροντας: «Μέχρι να τον συναντήσω, τον θεωρούσα αθάνατο, ένα άνθρωπο άγιο, κάποιον που θα έπρεπε να σεβαστούμε επειδή ήταν καλύτερος από εμάς». Οπως είπε στο CNN, ο μηχανισμός προπαγάνδας του Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν τόσο δυνατός «που δεν πίστευα ούτε ότι ο Ιλ είχε πάει στην τουαλέτα».Οι δύο τάξεις της Βόρειας Κορέας που συγκρούονταιΕπιπρόσθετα, ο Σουνγκ υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο τάξεις στη Βόρεια Κορέα που βρίσκονται σε σύγκρουση. «Την μια θα την ονόμαζα ''τάξη των πιστών''. Είναι αυτοί που έχουν επενδύσει στο καθεστώς αυτό και τους συμφέρει η διατήρηση του απολυταρχικού καθεστώτος της καταπίεσης, των παρακολουθήσεων και του ελέγχου. Η άλλη τάξη είναι ''η τάξη των αγορών''. Η επιβίωση τους δεν εξασφαλίζεται από το σύστημα, αλλά αντίθετα καταπιέζεται».Ωστόσο σύμφωνα με τον Σουνγκ, ο μόνος τρόπος για να πέσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι η «αλήθεια και η γνώση» και όχι «η ενασχόληση με την άρχουσα τάξη».
Keywords
Τυχαία Θέματα