Το τέλος της μπλόφας της τρόικας και η ποντικοπαγίδα

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου
Τα ποντικάκια του πολιτικού συστήματος που κυβερνούν, εκτιμούν ότι η τρόικα μπλοφάρει και αυτή τη φορά και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάψουν να στηρίζουν το καθεστώς με νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων χρεοστασίου (τρίτο πακέτο για την Ελλάδα ή «επιμήκυνση» με την παραπλανητική γλώσσα των κυβερνώντων). Μοιάζουν βέβαιοι (αισιόδοξοι) ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομίας μπλοφάρει, εκτιμώντας (προαναγγέλλοντας) ότι μετά την διαπιστωμένη
αποτυχία των προηγούμενων «προγραμμάτων διάσωσης», δεν θα υπάρξει άλλο και ότι «το ενδεχόμενο η....... Ελλάδα να εγκαταλείψει το Ευρώ δεν είναι πλέον τρομακτικό» - για το τραπεζικό σύστημα και την ευρωπαϊκή πολιτική τάξη προφανώς.

Από την άλλη υπάρχουν και αντιπολιτευόμενα ποντικάκια, που επίσης πιστεύουν ότι η τρόικα (ΔΝΤ και αποφασιστικοί παράγοντες της ΕΕ) μπλοφάρει εκ νέου και ότι όλα γίνονται για να πιεστεί/τρομοκρατηθεί ξανά η ελληνική κοινή γνώμη, ώστε να περάσουν ευκολότερα τα νέα μέτρα τσεκουρώματος του εισοδήματος των εργαζομένων και ρευστοποίησης με την μορφή ξεπουλήματος του ενεργητικού του δημοσίου.
Ο συνδυασμός των δύο αυτών προσεγγίσεων δικαιολογεί τον προκλητικό αλλά ακριβή χαρακτηρισμό «ποντικάκια», εννοώντας ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του δεν έχει ιδέαν από στρατηγική. Κινείται αντανακλαστικά, καιροσκοπικά (συμμορφωτικά ή αντιδραστικά), δίχως την ικανότητα να αξιολογεί αντικειμενικές συνθήκες και να αξιοποιεί την μπλόφα του αντιπάλου για να διαμορφώνει δική του κοντρα-στρατηγική στην συνέχεια Έτσι εμφανείς μπλόφες της τρόικας, μετατράπηκαν σε μπλόφες της κυβερνώσας διαπλοκής προς τον ελληνικό λαό, ενώ εκεί όπου το χαρτί του αντιπάλου είναι καθαρό/σαφές, εμφανίζεται ως μπλόφα για να συνεχιστεί η προηγούμενη μπλόφα που αφορούσε στην προηγούμενη παρτίδα.
Είναι ζαλισμένα τα ποντικάκια ή επιθυμούν να ζαλίσουν το κοινό (εκλογικό σώμα) που τους εμπιστεύτηκε για την υπεράσπιση της ισότιμης παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ, δίχως διπλό νομισματικό και εξαιρέσεις νομισματικού χαρακτήρα; Και τα δυο: επιδιώκοντας να εξαπατήσουν πάση θυσία τον λαό στις εκλογές ζαλίστηκαν και οι ίδιοι, παγιδευμένοι στην φάκα που έστησαν τραπεζίτες, χρηματιστές σε συνεργατική αντιπαλότητα με την γερμανική κυβέρνηση (:συγκλίνουσες αντιθέσεις, κυριολεκτικώς).
Επί δύο και πλέον χρόνια κάναμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκαλύψουμε, όχι απλώς την πολιτική φύση της «φάκας» και πρακτικές εκδοχές της, αλλά παράλληλα να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγουμε το στρατηγικό αδιέξοδο της ελληνικής πολιτικής και οικονομίας. Είμαστε (παγκοσμίως, νομίζω) οι πρώτοι που αποκαλύψαμε ότι υπάρχει σχέδιο για διπλό νομισματικό και αργότερα εξηγήσαμε τις συνθήκες που καλλιεργούνται βήμα-βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ δεν παραλείψαμε να αναλύσουμε τις πολιτικοοικονομικές αντικειμενικότητες που το καθιστούν ελκυστικό καί για τους παράγοντες της τρόικας καί για την Ελληνική πολιτικομεγαλοεπιχειρηματική τάξη της Ελλάδας. Ομολογουμένως πολύ λίγα σημειώσαμε μέχρι τώ
Keywords
Τυχαία Θέματα