Τι κρύβεται πίσω από το «κανάλι των γαμπρών»...

Το κανάλι μεταξύ των γαμπρών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ομολόγου του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα διότι με διπλωματικούς όρους είναι «μη νόμιμο», από τη στιγμή που υπάρχει ένας...

ισχυρός υπουργός Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, που έχει την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Την ίδια στιγμή είναι και ύποπτο. Γιατί άραγε οι δύο πρόεδροι ένιωσαν την ανάγκη να επικοινωνούν μέσω των γαμπρών τους; Του Τζάρεντ Κούσνερ, συζύγου της Ιβάνα Τραμπ και του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, συζύγου της Έσρα Ερντογάν.

Ο τελευταίος, στον οποίο ο πεθερός
του χάρισε το υπουργείο Οικονομικών, θεωρείται ο πιο διεφθαρμένος Τούρκος αξιωματούχος. Το όνομα του εμπλέκεται, όπως και του Ταγίπ Ερντογάν, και στη βρώμικη υπόθεση της κρατικής τράπεζας Halkbank, η οποία έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον του Ιράν. Αν το παραβίαζε οποιαδήποτε άλλη χώρα, η Αμερική θα επέβαλλε σκληρότατες κυρώσεις.

Το κανάλι αυτό άνοιξε τον Απρίλιο του 2019, όταν οι σχέσεις των δύο προέδρων δεν ήταν και τόσο καλές. Από τότε, όμως, και αφού ανέλαβαν οι γαμπροί οι σχέσεις έγιναν στενότατες και φτάσαμε στο σημείο ο κ. Ερντογάν να επιβάλλεται στον κ. Τραμπ σε όλα τα θέματα που αφορούν την κατοχική δύναμη.
Πρόκειται για εξέλιξη που δεν τιμά καθόλου τον Αμερικανό πλανητάρχη, ο οποίος άγεται και φέρεται από ένα ηγέτη, που δηλώνει πίστη στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, πατήστε ΕΔΩ
Keywords
Τυχαία Θέματα