Τα λεφτά στο…τραπέζι!

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΔΑΜΕ τον Άκη κρατούμενο,δεν θα δούμε επιστρεφόμενα, θα τον δούμε, οσονούπω σε «κατ’ οίκον» περιορισμό(λόγω ηλικίας) και πάμε παρακάτω. Στους σιωπώντες και κρυπτόμενους συνεργάτεςκαι συνεργούς του. Κι αν είναι ένοχος ο συγγενής ή το τσιράκι που «βοήθησε»,υπάρχει και ο πολιτικός που έστρωσε το σκηνικό. Πρωθυπουργοί που «δεν άκουσαν»,«δεν είδαν» και «δεν ξέρουν». ΕΧΕΙ την αξία και τιςικανότητές του ο κ. Βενιζέλος,
ωστόσο, κουβαλάει και την θανάσιμη...... αμαρτία της«μη ευθύνης υπουργών». Την εμπνεύστηκε ως ιδέα, την μορφοποίησε σε νομοσχέδιο,το «προώθησε», για να υπερψηφισθεί ασμένως απ’ την πλειοψηφία. Οι μισοί,βλέπεις απ’ τους ευφάνταστους του κοινοβουλίου ονειρεύονταν να γίνουν υπουργοίκαι νοιάζονταν για δίχτυ προστασίας, σε μια δύσκολη ώρα.
ΤΩΡΑ βγαίνουν σε μπαλκόνιαπροεκλογικά, κυκλοφορούν σαν γυμνοσάλιαγκες στον Ήλιο, χωρίς να βγάζουν άχναγια τον νόμο που «κατασκευάζει» ατιμώρητους κλέφτες και αδειάζει ταμεία. Ο κ.Σημίτης δεν βγαίνει στα…μπαλκόνια, σιωπά και κρύβεται. Δεν βοηθάει στηναναζήτηση της αλήθειας, δεν καλείται για μάρτυρας, δεν καταθέτει. Και ο κ.Καραμανλής δεν «βοήθησε» για απάτες και Βατοπέδια και πάμε στους παρακάτω. Σεαξιωματούχους των κυβερνήσεων και «πατριώτες» του ΚΥΣΕΑ που έριξαν υπογραφέςκαι δεν τους ξετρυπώνει η δικαστική έρευνα. Σε απατεώνες που ρήμαξαν το ΙΚΑ καιδεν τους τσιμπάνε για «τη στενή», δεν τους αρπάζουν τα κλεμμένα.Η μισή Ελλάδα αμάρτησε σεβάρος της άλλης μισής κι όλοι μαζί τη χαντακώσαμε. Αυτοί με τη «δράση» τους κιεμείς με την ανοχή μας. Είναι, βλέπεις, περίεργο και…ανήθικο να καταγγέλλειςτον κλέφτη του γείτονα, στην Ελλάδα που την αρμέγουν όσοι μπορούν κι οι άλλοιπεριμένουν τη σειρά τους να την αρμέξουν.ΑΦΟΥ, λοιπόν, η πολιτικήηθική είναι είδος εν ανεπαρκεία, θέλουμε έργα. Αποτέλεσμα πρακτικό καιαποκατάσταση. Επιστροφή των κλεμμένων από κλέφτες όλων των επιπέδων καιδημεύσεις περιουσιών. Να νομοθετήσουν «κατεπειγόντως» οι εθνοπατέρες μας. Χωρίςεπιτροπές αμειβόμενων για τη διερεύνηση της αλήθειας. Τη μάθαμε, την ξέρουμε,το’ πιασε με το πολιτικό του αισθητήριο ο πονηρός ρωμιός. Ποιοι και πως τονδούλεψαν και περιμένει ονόματα, διευθύνσεις, χειροπέδες και…επιστρεφόμενα.Στο…τραπέζι τα λεφτά, πριν τα τσεπώσουν. Ανηρτημένες οι φάτσες, μη ξεχαστούν.ΝΑ παρατήσουν, λοιπόν, τιςπροεκλογικές τσάρκες οι ηθικοί αυτουργοί και «κλεπταποδόχοι» της αξιοπρέπειαςτων έντιμων ελλήνων. Όσων απόμειναν απ’ τον ορυμαγδό, ελπίζουν και περιμένουν.Τη συντριβή της πολιτικής αλητείας και τα…λεφτά στο τραπέζι!
Keywords
Τυχαία Θέματα